АМКР планує зростання інвестицій на 20% у наступному році

Металургія Новини
АМКР планує зростання інвестицій на 20% у наступному році

Меткомбінат “АрселорМіттал Кривий Ріг” вважає за можливе збільшення реалізації продукції на внутрішньому ринку завдяки державному замовленню, бронюванню працівників та нормалізації логістичних шляхів, планує зростання інвестицій у 2024 році на 20%. Такі пропозиції були озвучені під час відвідин підприємства першим віце-прем’єр-міністром України – міністром економіки Юлією Свириденко, повідомляє пресслужба підприємства.

Віце-прем’єр побувала у гірничому та металургійному департаментах та обговорила з керівництвом підприємства шляхи збільшення виробництва та необхідні заходи, які уряд може вжити для сприяння його зростанню.

Серед шляхів державної підтримки обговорювалися можливість держзамовлення на продукцію вітчизняних підприємств, бронювання працівників, подолання дефіциту кадрів на ринку праці та нарощування потужностей логістичних шляхів експорту, у тому числі за рахунок морського коридору та страхування судів від військових ризиків, який нещодавно запустив уряд.

Свириденко наголосила, що металургія завжди була фундаментальною галуззю української економіки: до вторгнення ГМК створював близько 10% ВВП та приносив близько третини грошової виручки від усього товарного експорту. Ця галузь завжди була і залишається експортно-орієнтованою.

“Найважливіше, що зараз може зробити уряд для української металургії, – забезпечити безперешкодний експорт морем. У цьому напрямку ми маємо важливе досягнення. У вересні тимчасовим морським коридором були перші судна з металом. А в листопаді ми зафіксували загальне зростання експорту морем на 70% …Наразі працюємо над повним розблокуванням морської логістики та запуском механізму страхування судів, який вже напрацьований”, – цитує пресслужба слова першого віце-прем’єра.

У свою чергу, в.о. генерального директора АМКР Олена Бізяєва зазначила, що у 2023 році АМКР планує виробити понад 1,4 млн тонн чавуну, 1 млн тонн сталі та 0,8 млн тонн прокату. “Навіть у військовий час АМКР продовжує інвестувати у виробництво та розвиток. Так, бюджет капітальних інвестицій у 2023 році склав $130 млн, а у 2024 році він зросте до $155 млн. ArcelorMittal залишається в Україні та залишається з Україною”, – наголосила Бізяєва.

АМКР є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема арматури та катанки.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢