Vestas поставить вітротурбіни на найбільшу у світі наземну ВЕС у США

Економіка Новини ТЕК
Vestas поставить вітротурбіни на найбільшу у світі наземну ВЕС у США

Компанія Vestas отримала замовлення на поставку обладнання на найбільший проєкт наземної ВЕС потужністю 1089 МВт від Pattern Energy у США. Про це повідомили у пресслужбі Vestas.

«Vestas отримала замовлення від Pattern Energy на постачання основної частини свого проекту SunZia Wind у Нью-Мексико, США. Це найбільше замовлення Vestas на сьогоднішній день на ринку США та найбільший окремий наземний проєкт у всьому світі. Замовлення потужністю 1,1 ГВт, що складається з 242 турбін V163-4,5 МВт, що є найбільшим у світі замовленням на новітню турбіну Vestas з високою потужністю», – вказують у Vestas.

Як зазначають в компанії, замовлення включає постачання, доставку та введення в експлуатацію турбін, а також багаторічну угоду про обслуговування Active Output Management 5000 (AOM 5000), розроблену для забезпечення оптимізованої роботи станції.

«Це замовлення є свідченням непохитної відданості Vestas просуванню екологічно чистих енергетичних рішень у США. Ми продовжуємо спостерігати сплеск попиту на відновлювану енергію, і ми пишаємося тим, що знаходимося в авангарді цієї трансформації», — сказав Лаура Бін, президент Vestas North America.

«Наше замовлення на турбіни з Vestas є величезним кроком до будівництва найбільшої в країні вітрової електростанції SunZia Wind, яка буде виробляти чисту енергію для 3 мільйонів американців», — сказав Хантер Армістед, генеральний директор Pattern Energy.

«Більшість турбін Vestas буде виготовлено прямо тут, у Сполучених Штатах, що допоможе SunZia створити тисячі нових робочих місць у виробництві та будівництві. Ми пишаємося тим, що будуємо цей знаковий проект разом із Vestas, який допоможе Америці перейти на відновлювані джерела енергії», – додав він.

Перше наземне замовлення Vestas на понад 1 ГВт на ринку США стало результатом нещодавнього зобов’язання інвестувати 40 мільйонів доларів США у виробництво турбіни V163-4,5 МВт. Наближається до завершення робота з розширення двох заводів у Колорадо, що включає розширення будівель і виробничого обладнання, а також найм до 1000 місцевих працівників.

Постачання турбіни планується розпочати в першому кварталі 2025 року, а остаточне введення в експлуатацію заплановано на першу половину 2026 року.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢