Польські фермери вирішили відновити блокаду кордону з Україною

Новини
Польські фермери вирішили відновити блокаду кордону з Україною

Польські аграрії вирішили відновити блокування руху вантажних автомобілів поблизу пункту пропуску “Медика-Шегині” на українсько-польському кордоні, попри запевнення уряду Польщі сприяти у виконанні їх вимог. Про це лідер польської організації аграріїв “Підкарпатське обмануте село” Роман Кондрув заявив у коментарі інформагентству РАР, передає Укрінформ.

“Наразі ми не отримали письмових запевнень за підписом прем’єр-міністра Дональда Туска про те, що наші вимоги буде виконано. Була лише записка із зустрічі (23 грудня, – ред.), в якій міністр Секерський (міністр сільського господарства РП, – ред.) і Колодзєйчак (заступник міністра сільського господарства РП, – ред.) запевняють, що наші вимоги буде виконано. Але ми не отримали письмових гарантій, тому завтра відновлюємо протест”, – заявив Кондрув.

За його словами, сьогодні, 4 січня, о 9:00 (за київським часом) в Медиці поблизу пункту пропуску на польсько-українському кордоні відбудеться пресконференція, під час якої буде поінформовано про відновлення блокади кордону.

Лідер протестувальників зазначив, що цього разу протест відбуватиметься у жорсткішій формі: протестувальники пропускатимуть лише по одній фурі щогодини. Без черги обіцяють пропускати фури з військовою і гуманітарною допомогою, вибухонебезпечні речовини та продукти, які швидко псуються.

Як повідомлялося, раніше заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак заявив про готовність виконати вимоги фермерів і висловив сподівання, що вони відмовляться від погроз відновити протест на кордоні з Україною.

Нагадаємо, польські фермери почали блокувати перехід у Медиці з 23 листопада цього року. Уже 24 грудня вони заявили, що зупиняють акцію протесту до початку січня, а в разі виконання їхніх вимог можуть її і не відновити.

Пікетувальники вимагають скасування підвищення сільськогосподарського податку, полегшення доступу до пільгових кредитів, а також субсидій на вирощування кукурудзи.

Водночас низку пунктів пропуску на українсько-польському кордоні блокують об’єднання польських перевізників.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢