Китай цього року імовірно збільшить виробництво сталі

Металургія Новини
Китай цього року імовірно збільшить виробництво сталі

Виробництво необробленої сталі в Китаї може залишитися на нинішньому високому рівні або навіть дещо зрости у 2024 році завдяки стимулюючому зростанню попиту, незважаючи на слабкі перспективи попиту в секторі нерухомості, повідомляє Argus.

Згідно з прогнозами Науково-дослідного інституту Банку Китаю, зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) Китаю у 2024 році становитиме 5%. За даними Національного бюро статистики Китаю (НБС), у третьому кварталі 2023 року ВВП країни зріс на 4,9% в річному обчисленні, а в січні-вересні – на 5,2%.

Виробництво необробленої сталі в Китаї зросло на 1,5% порівняно з попереднім роком до 952,14 млн т у січні-листопаді, в результаті чого виробництво в цілому у 2023 році перевищить 1 млрд т четвертий рік поспіль.

Уряд не оголосив жодних цілей щодо скорочення виробництва сталі протягом зимових місяців листопада-березня, що, на думку учасників ринку, є, ймовірно, відповіддю на слабкий попит, який обмежив зростання виробництва у 2023 році.

Перспективи розвитку секторів попиту на сталь у Китаї різко відрізняються. За даними NBS, у листопаді виробництво в обробній промисловості зросло на 6,7 відсотка в річному обчисленні. На обробну промисловість припадає близько чверті попиту на сталь у Китаї, і вона є основним чинником зростання цін на плоский прокат.

Зростання ще сильніше в автомобільному секторі, де в листопаді виробництво зросло на 20,7% порівняно з попереднім роком. За даними Китайської асоціації автовиробників (CAAM), виробництво автомобілів зросло на 7,4% за місяць і на 29,4% в порівнянні з попереднім роком до історичного максимуму в 3,093 млн одиниць в листопаді. Продажі зросли на 4,1% і на 27,4% за аналогічний період минулого року до 2,97 млн. одиниць, і, ймовірно, продовжать зростати в грудні, повідомляє CAAM.

Але на автомобільний сектор Китаю припадає менше 10% загального попиту на сталь, що обмежує вплив сильного зростання на використання сталі.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢