Генерал армії США у відставці Веслі Кларк увійшов до Консультативної ради Велти

Металургія Новини
Генерал армії США у відставці Веслі Кларк увійшов до Консультативної ради Велти

До консультативної компанії групи “Велта” увійшов генерал армії США у відставці Веслі Кларк. Про це повідомив СЕО і співвласник “Велти” Андрій Бродський на своїй сторінці у Facebook.

Він відзначив, що 2023 рік був дуже непростим для бізнесу компанії “Велта”, поточної діяльності та для розвитку проєкту в США. Але незважаючи ні на що, компанія рухається вперед.

“Важко, але ми ростемо, що вимагає змін в управлінні групи. Вони відбуваються, і зараз ми формуємо advisory board, який через деякий час перетвориться на повноцінний Board. У нашій консультаційній Раді вже понад два роки працює мій великий друг Метью Мюррей, а сьогодні я хочу офіційно представити вам нового члена advisory board Velta Holding US – нашої головної компанії групи. Це – генерал Веслі Кларк!”, – написав Бродський.

Веслі Кларк – генерал армії США у відставці, випускник Військової академії Вест-Пойнт, має видатну військову кар’єру. Він був поранений у бою, коли служив командиром піхотної роти у В’єтнамі. Пізніше генерал Веслі Кларк командував на рівні батальйону, бригади та дивізії, а також обіймав ключові посади в штабі. Перед відставкою був на посаді Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі. Уже у відставці став інвестиційним банкіром і членом ради директорів, радником понад 100 компаній у сфері енергетики, фінансів, гірничодобувної промисловості та технологій.

Кларк від початку війни в Україні має проукраїнську позицію. Його перший візит до України відбувся 1964 року. Пізніше 1994 року він приймав перші американсько-українські військові переговори як генерал-лейтенант. Після виходу у відставку генерал неодноразово відвідував Україну, особливо після подій на Майдані. Кларк має великий досвід управління дуже великими об’єктами в найімовірніших кризових ситуаціях, а найголовніше – володіє надзвичайно стратегічним мисленням, зазначив глава “Велти”.

“Я впевнений, що разом ми зможемо впоратися з кризовими явищами, спричиненими як війною, так і не типовою ринковою ситуацією. Але вважаю, що найголовніше – ми разом із генералом Кларком можемо дати дуже велике прискорення проєкту Velta з будівництва заводу з виробництва металічного титану в Сполучених Штатах, адже титан є одним з основних оборонних матеріалів і має стати для України металом Перемоги!”, – резюмував А.Бродський.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢