АМКР скоротив виробництво прокату на 19%

Економіка Металургія Новини
АМКР скоротив виробництво прокату на 19%

У 2023 році потужності «АрселорМіттал Кривий Ріг» були завантажені на 25-30% у випадку металургійного виробництва та на 40% у гірничому департаменті, повідомила пресслужба підприємства.

За підсумками 2023 року виробництво чавуну впало до 1,5 млн тонн, що на 7,2% менше показника 2022 року в 1,6 млн т. Річне виробництво сталі склало 1 млн тонн, що на 18,5% менше за результат попереднього періоду в 1,2 млн тонн. Виробництво прокату у 2023 році також скоротилось на 19,2% у річному вимірі до 0,9 млн тонн (у 2022 – 1,1 млн тонн).

Водночас результати роботи гірничого департаменту залишились в межах показників 2022 року. Зокрема, видобуток руди склав 11,4 млн тонн, що на 2,1% менше за результат попереднього року в 11,6 млн тонн. Виробництво концентрату продемонструвало зростання на 0,4% р/р, склавши 4,6 млн тонн. У 2022 році цей показник був на рівні 4,5 млн тонн.

Виробництв коксу у 2023 році впало на 20,3% до 0,9 млн тонн проти 1,1 млн тонн у 2022 році.

Як зазначив генеральний директор АМКР Муро Лонгобардо, війна є основною причиною втрат підприємства, що означається на сталості виробництва та його конкурентоспроможності. Він також відзначив негативний вплив різкого зростання цін (від 2 до 5 разів) на електроенергію, транспортування, вугілля та інші складові виробничого циклу на конкурентоспроможність продукції, яку виробляє підприємство.

«Окрім наслідків на цих ринках, у 1-му та 2-му кварталах 2023 року на нас також вплинули серйозні перебої в постачанні ресурсів. Так,  у 1-му кварталі відбулося обмеження постачання електроенергії, і це не дозволило нашій компанії запустити усі заплановані агрегати. І, раптово,  після вирішення наших проблем з електроенергією, була зруйнована Каховська дамба, чого ніхто не очікував і не передбачав. Ця подія ще раз засвідчила жорстокість і підступність ворога і спричинила екологічну та гуманітарну катастрофу в кількох регіонах України, а також призвела до припинення виробництва сталі на нашому заводі на кілька місяців», – додав гендиректор.

Водночас він зазначив, що АМКР подолало ці виклики і планує в 2024 році збільшувати виробництво продукції, щоб скоротити збитки, «а ще краще – вийти на нульову збитковість». «Адже до цього ми виживали завдяки підтримці корпорації», – додав він.

Раніше в АМКР повідомляли про заплановані на 2024 рік капітальні інвестиції у розмірі 155 млн доларів. Найбільший інвестиційний проект АМКР – будівництво хвостосховища «Карта ІІІ». Підприємство також планує цього року збільшити завантаженість виробничих потужностей з 30 до 50%.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢