Інтерпайп НТЗ проводить диверсифікацію експортних поставок

Металообробка Металургія Новини
Інтерпайп НТЗ проводить диверсифікацію експортних поставок

ПАТ “Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод” з метою мінімізації ризиків втрати частки ринку проводить диверсифікацію клієнтів шляхом виходу на додаткові ринки зарубіжних країн та вдосконалює процеси виробництва продукції, пише “Інтерфакс-Україна“.

Згідно з проміжним звітом керівництва компанії за 4-й квартал 2023 року, потенційний ризик втрати частки ринку зумовлений фактором виникнення нових підприємств-конкурентів і перерозподілу ринку, який відбувся вслід за цим. Збереження такої тенденції надалі може негативно позначитися на фінансово-господарському стані підприємства.

Уточнюється, що для мінімізації ризиків втрати частки ринку підприємство здійснює диверсифікацію клієнтської бази шляхом виходу на ринки зарубіжних країн. Так, за останні 10 років перелік покупців продукції поповнився підприємствами Казахстану, Туркменістану, Узбекистану, США, ОАЕ, Саудівської Аравії, Бразилії та Індії.

Крім того, у звіті констатується, що на діяльність великий вплив чинить зовнішня економічна обстановка і податкова політика держави. Жорстка конкуренція на внутрішньому і світових ринках змушує суспільство постійно вдосконалювати технологію виробництва продукції, підвищуючи її якість зі зниженням витрат.

Проблемними питаннями для підприємства є збільшення мита на колеса, вироблені на НТЗ для Євразійського економічного союзу (Білорусь, Казахстан, Росія, Вірменія, Киргизія) до 34,22%, зростання залізничних тарифів і цін на газ і метал, що позначається на збільшенні собівартості продукції.

На діяльність товариства можуть вплинути нестабільність законодавства, зокрема, зміна податкової політики, погіршення загальної економічної ситуації в Україні, різке збільшення вартості позикових коштів.

“Інтерпайп НТЗ” виробляє прямошовні зварні труби діаметром від 152 до 530 мм. Його виробничі потужності перевищують 850 тис. тонн.

“Інтерпайп” – міжнародна вертикально інтегрована трубно-колісна компанія, що входить до десятка найбільших у світі виробників безшовних труб і є третім за величиною виробником суцільнокатаних залізничних коліс у світі. У структурі компанії п’ять промислових активів: “Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ)”, “Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)”, “Інтерпайп Ніко-Тьюб”, “Дніпропетровський Втормет” і електросталеплавильний комплекс “Дніпросталь” під брендом “Інтерпайп Сталь”.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢