Велика Британія імпортувала російської нафти на 660 млн євро

Економіка Новини ТЕК
Велика Британія імпортувала російської нафти на 660 млн євро

Санкції, запроваджені Великою Британією і ЄС проти росії, забороняють імпорт російської сирої нафти й нафтопродуктів. Проте в них є лазівка, яка дозволяє країнам, які не запроваджують санкції проти Москви (наприклад, Індія, Китай і ОАЕ), легально імпортувати російську сиру нафту, переробляти її в нафтопродукти й експортувати їх до Великої Британії і ЄС. Ця лазівка в дозволяє збільшити продажі російської сирої нафти, підвищуючи ціну продажу, і кошти, спрямовані на фінансування військової скарбниці кремля.

Аналіз CREA свідчить, що з початку заборони Великої сімки на імпорт російської нафти і введення ліміту цін на нафту імпорт Великою Британією нафтопродуктів, отриманих із російської нафти, повернув кремлю 165 млн євро податкових надходжень.

З моменту вторгнення росії в Україну допомога Великої Британії становила 13,27 млрд євро, що є третім за показником після ЄС і США. На жаль, незважаючи на допомогу, зусилля Великої Британії із приборкання вторгнення провалюються через політику, яка опосередковано зміцнює російський військовий бюджет.

За оцінками CREA, понад 3% усіх нафтопродуктів, імпортованих Великою Британією, були вироблені з російської сирої нафти за 12 місяців з моменту запровадження заборони. Вартість цього імпорту становить приблизно 660 млн євро.

Велика Британія імпортувала нафтопродукти, отримані з морської російської сирої нафти з 12 визначених нафтопереробних заводів. За оцінками, 19,7% авіаційного палива, імпортованого країною з 12 нафтопереробних заводів, на суму 510 млн євро вироблено з російської сирої нафти.

На думку аналітиків CREA, першим і найважливішим кроком для Великої Британії буде заборона імпорту нафтопродуктів, вироблених із російської сирої нафти, щоб посилити вплив санкцій. Ця заборона перешкоджатиме третім країнам імпортувати великі обсяги російської сирої нафти, частина якої перетворюється на нафтопродукти для експорту в країни, що запровадили санкції, і допоможе скоротити доходи росії. Низька залежність Великої Британії (3%) від нафтопродуктів, вироблених із російської сирої нафти, означає, що якби країна заборонила цей імпорт, вона не мала б значного інфляційного тиску на внутрішні ціни на нафту.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢