Ракетна атака росіян не завдала критичних наслідків для енергосистеми

Новини ТЕК
Ракетна атака росіян не завдала критичних наслідків для енергосистеми

Ранкова ракетна атака Росії не завдала критичних наслідків для стабільної роботи енергосистеми, є пошкодження електромереж у Києві та Харкові. Без світла 19 400 споживачів у Києві і близько 1 тисячі – у Харкові. Про це повідомили в “Укренерго”.

“Через пошкодження двох високовольтних ліній 110 кВ місцевих електромереж в Києві знеструмлено 19 400 споживачів, заклади охорони здоров’я. Тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Протягом 3-4 годин енергоживлення буде відновлено”, – йдеться у повідомленні.

Водночас у Харкові через пошкодження мереж “Харківобленерго” знеструмлено близько 1000 споживачів.

Високовольтні лінії електропередачі “Укренерго” працюють в нормальному режимі, додали в держкомпанії.

В “Укренерго” додали, що у вівторок 6 лютого добовий максимум споживання був зафіксований близько 10:00. Його рівень був на 1% вище, ніж у понеділок 5 лютого.

У середе 7 лютого станом на 09:30 рівень споживання електроенергії на 5,8% нижчий за відповідний показник вівторка, 6 лютого.

“Причини – під час ракетних атак споживання електроенергії знижується. Після відбою тривоги не вмикайте всі електроприлади одночасно. Це може створити додаткове навантаження на електромережу”, – зазначили в компанії.

У ніч на 7 лютого на запит польського оператора PSE була активована аварійна допомога для енергосистеми Польщі загальним обсягом 1200 МВт-год.

“Це не комерційний імпорт, а саме один з видів аварійної допомоги. Вітряна погода на території Польщі сприяла роботі електростанцій на ВДЕ. Через це з 00:00 до 06:00, в години мінімального споживання, польська енергосистема мала надлишок електроенергії і запросила у країн-сусідів допомоги у її споживанні.

Україна таким чином отримала додатковий обсяг електроенергії”, – пояснили в “Укренерго”.

Також повідомляється, що електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується.

Протягом доби на теплових електростанціях в аварійний ремонт виведені 2 енергоблоки. На атомних електростанціях знижено потужність роботи одного з енергоблоків для проведення ремонтних робіт.

Експорт 7 лютого здійснюється в нічні та денні години в Словаччину, Румунію та Молдову. Загальний обсяг – 1021 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 170 МВт.

Імпорт здійснюється протягом доби з Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг – 3 834 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 802 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови становить 1700 МВт.

В “Укренерго” також повідомили, що ввечері 6 лютого росіяни знову обстріляли підстанцію компанії, що знаходиться в прифронтовому районі на сході.

При цьому внаслідок ракетного та артилерійського обстрілів є пошкодження в мережах “Харківобленерго” та прифронтових регіонах. Також є нові пошкодження через обстріли в мережах Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської областей.

Через погодні умови на ранок знеструмлено 14 населених пунктів в Волинській області. З технічних причин є відключення в Кіровоградській області.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢