USAID допоможе Україні імплементувати програми залучення приватних інвестицій

Економіка Новини
USAID допоможе Україні імплементувати програми залучення приватних інвестицій

Агентство США з міжнародного розвитку USAID долучиться до обговорення Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва на період до 2027 року. Як передає пресслужба Мінекономіки, про це під час зустрічі домовились перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко із послом Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк та директором Місії USAID в Україні Джеймсом Хоупом.

«Зараз ми прагнемо якомога скорішого відновлення економіки, яке неможливе без залучення приватних інвестицій. А для цього ми маємо розширити можливості для страхування інвесторів від військових ризиків. На жаль українське ЕКА має обмежені можливості щодо збільшення фінансування відповідних програм. Тому, пропонуємо розглянути можливості щодо розширення страхування інвесторів з боку DFC або інших фінансових організацій», – сказала Свириденко.

Сторони домовились, що USAID долучиться до обговорення Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва на період до 2027 року, яку зараз розробляє Міністерство економіки України. ЇЇ мета – сприяти розв’язанню нагальних проблем малого та середнього бізнесу, які стосуються доступу до фінансування, перебоїв з логістикою, зниження купівельної спроможності та нестачі кваліфікованих кадрів. Також під час діалогу з американськими партнерами мова йшла про посилення аналітичної складової Міністерства економіки України.

«Цього року ми хочемо модернізувати програми підтримки малого та середнього бізнесу заради підвищення їхньої ефективності. Маємо сфокусуватись на створенні нових робочих місць та збільшенні вкладу нових підприємств в створення додаткового ВВП. Тому більше уваги будемо приділяти саме розвитку малого та середнього бізнесу, особливо переробних підприємств. Запрошуємо американських колег не тільки розширити фінансову підтримку відповідних програм, а й поділитись власним досвідом щодо того, як зробити підтримку малого та середнього бізнесу ще більш ефективною», – сказала Свириденко.

Під час розмови сторони також обговорили реформу трудового законодавства, яка має підвищити економічну активність жінок та рівень їхньої конкурентоспроможності на ринку праці. В планах уряду впровадження програм популяризації активної зайнятості жінок, завдяки чому має бути створено 30 тис. нових робочих місць цього року. Нещодавно в Україні прийнято Стратегію зменшення гендерного розриву в оплаті праці і Уряд вже почав її реалізовувати.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢