Велика Британія розпочне перегляд квот на імпорт г/к прокату

Економіка Металургія Новини
Велика Британія розпочне перегляд квот на імпорт г/к прокату

Управління з торговельних засобів правового захисту Британії (TRA) ініціювало два перегляди чинних захисних заходів щодо гарячекатаного плоского та рулонного прокату. Про це повідомляється на сайті британського уряду, пише GMK-центр.

Йдеться про призупинення та перегляд тарифної квоти (TRQ) щодо цієї продукції у відповідь на заяви компаній Tata Steel UK та Kromat Trading Ltd. Обидва розгляди стосуються нещодавньої пропозиції Tata Steel закрити дві доменні печі в Порт-Толботі в рамках переходу на EAF.

Як зауважили в TRA, якщо новий виробничий план буде ухвалений, це на певний період значно скоротить потужності Tata Steel з виробництва г/к прокату у країні та вимагатиме більшого обсягу імпорту для задоволення попиту на британському ринку.

Це означатиме, що поточний рівень квот на імпорт г/к прокату буде недостатнім для промислових потреб Великої Британії. Додатковий імпорт, необхідний для заміщення, обкладатиметься тарифами в розмірі 25% після перевищення поточного розміру квоти.

Виробничий план, який розглядатиме відомство, є тим самим, що Tata Steel UK подала профспілкам для офіційних консультацій 19 січня поточного року. TRA проводитиме свій огляд паралельно цьому процесу.

«Якщо в результаті консультацій буде запропоновано інший виробничий план, TRA візьме це до уваги при наданні рекомендацій Державному секретарю з питань бізнесу та торгівлі» – зауважили у відомстві.

Попередньо TRA вважає, що дія захисних заходів стосовно г/к прокату має бути призупинена на дев’ять місяців. Разом з тим у рамках перегляду  TRQ  визначатимуть, доцільність зміни методу розподілу квот, щоб надати імпортерам можливість вільно вибирати джерело імпорту. Наразі тарифні квоти призначаються країнам на основі традиційних торгових потоків.

«Ці огляди покликані підготувати поточний режим торгівлі сталлю до майбутніх змін у  Порт-Толботі. Ми хочемо уникнути ситуації, коли новий імпорт, необхідний для компенсації внутрішнього виробництва, яке скоротилось, обкладатися тарифом у 25%, покладаючи додаткові витрати на економіку Великої Британії», – зауважив генеральний секретар TRA Олівер Гріффітс.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢