У 2023 році Сентравіс збільшив виробництво до 12 тис тонн

Економіка Металургія Новини
У 2023 році Сентравіс збільшив виробництво до 12 тис тонн

Виробник безшовних нержавіючих труб з Нікополя “Сентравіс” за підсумками 2023 року збільшив виробництво до 12,2 тис тонн, або на 12% порівняно з попереднім роком. Але ситуація з виробництвом може погіршитися, якщо держава не почне повертати заборгованість по ПДВ.
Майже вся продукція була відправлена на експорт. Всього у 2023 році компанія експортувала безшовні нержавіючі труби в 38 країн світу. Найбільше було відвантажено в Німеччину, Італію, США.

Більший попит був серед країн ЄС, на другому місці – американський ринок, далі – ринок Азії та Близького Сходу. Зокрема, “Сентравіс” виконав замовлення для компаній з Японії, Сингапуру, Тайваню, Малайзії, Південної Кореї, Оману, ОАЕ тощо.

“У 2023 році ми усвідомили, що війна може тривати довго і ми мусимо бути до цього готові. Немає сенсу відкладати на потім те, що вже сьогодні зробить ваш продукт кращим. Так само не варто відмовлятися від виходу на нові ринки, або ж перестати працювати з командою. Завмерти, спробувати якось просто пережити ці важкі дні не вийде, бо ми не маємо жодного уявлення про часові рамки війни. Тому ми йдемо вперед, вдосконалюємо свої продукти, працюємо з новими проектами та клієнтами. Вважаю, 2023 рік наша команда пройшла гідно”, – розповів головний виконавчий директор “Сентравіс” Юрій Атанасов.

Також важливим досягненням минулого року стало відкриття нового виробництва в Ужгороді. Воно спеціалізується на інструментальних трубах для провідних світових автомобільних брендів (Volkswagen, Audi, BMW, Chevrolet). Загальна сума інвестицій склала понад 50 млн грн. На новому заводі працює близько 100 працівників, а вже у 2024 році планується його розширення і будівництво другої черги.

Водночас є велика проблема, яка заважає підприємству не менше, ніж обстріли російських військ. Це повернення ПДВ.

“Заборгованість держави перед підприємством складає понад 10 млн євро. Такого як зараз не було ніколи за 30 років роботи. Ми виграли суди, але судовим рішенням не виплатиш зарплату і не купиш сировину. Сподіваюся, найближчим часом це питання буде врегульовано, тому що нам важко працювати під подвійним тиском війни та заборгованості по ПДВ”, – підкреслив Юрій Атанасов.

За словами представників “Сентравіс”, у 2023 році компанії взяла участь у низці помітних проектів. Серед них – проект з виробництва автомобілів з водневим двигуном в ЄС, будівництво міжнародного експериментального термоядерного реактора (ITER), розробка наземних нафтових і газових свердловин в США, а також будівництво нової електростанції в штаті Алабама (США). Також компанія з власною експозицією представляла українську промисловість на міжнародній виставці Adipec в Абу-Дабі.

Нагадаємо, наразі “Сентравіс” входить в десятку найбільших світових виробників безшовних нержавіючих труб. Компанія має виробничі потужності в містах Нікополь та Ужгород, а також офіси продажів у таких країнах як США, Німеччина, Італія, Швейцарія, Польща, Об’єднані Арабські Емірати та співпрацює з Benteler Automotive, Buhlmann Group, Webco тощо – з різними компаніями на різних континентах.

За підсумками минулого року “Сентравіс” увійшов в топ-200 лідерів української економіки.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢