США запроваджують нові санкції проти Росії

Економіка Новини
США запроваджують нові санкції проти Росії

США запроваджують нові санкції проти Росії у відповідь на агресію проти України та через смерть російського опозиціонера Олексія Навального. Про це йдеться у заяві президента Джо Байдена напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну, оприлюдненій на сайті Білого дому.

“Сьогодні я оголошую про понад 500 нових санкцій проти Росії за її загарбницьку війну проти України та за смерть Олексія Навального, який був сміливим антикорупційним активістом і лідером опозиції до Путіна”, – йдеться у заяві Байдена.

Санкції стосуватимуться осіб, пов’язаних із ув’язненням Навального, а також російського фінансового сектору, військово-промислового комплексу, закупівельних мереж і компаній в інших країнах, які ухиляються від дотримання санкцій, уточнив президент США.

“Ми також накладаємо нові експортні обмеження на майже 100 організацій, які надають підтримку російській військовій машині. Ми вживаємо заходів для подальшого скорочення енергетичних доходів Росії. І я доручив своїй команді посилити підтримку громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та тих, хто бореться за демократію в усьому світі”, – додав Байден.

Він зауважив, що ставки в українсько-російській війні виходять далеко за межі України. “Десять років тому Путін окупував Крим і створив маріонеткові режими в Луганській і Донецькій областях України. Два роки тому він намагався стерти Україну з карти світу. Якщо Путін не заплатить ціну за свою смерть і знищення, він буде йти далі. І витрати для Сполучених Штатів – разом із нашими союзниками по НАТО та партнерами в Європі та в усьому світі – зростатимуть”, – додав Байден.

Як повідомлялося, сьогодні Європейський Союз ухвалив 13-й пакет антиросійських санкцій з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Нові санкції передбачають обмеження проти 106 фізосіб та 88 компаній.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢