Укренерго анонсувало будівництво трьох нових стратегічних ЛЕП 

Економіка Новини ТЕК
Укренерго анонсувало будівництво трьох нових стратегічних ЛЕП 

НЕК “Укренерго” цього року розпочинає будівництво трьох магістральних ліній електропередачі та зацікавлена в закупівлі на ці цілі продукції вітчизняних виробників.

Про це повідомив голова правління компанії Володимир Кудрицький на форумі “Зроблено в Україні” в Києві 26 лютого, передає Інтерфакс-Україна.

“Ми цього року починаємо будувати три стратегічні лінії електропередачі, магістральні. І для цього нам, наприклад, потрібно 100 тис. високовольтних ізоляторів. На заході України є підприємство, яке може їх виробляти, хоч поки що й не виробляє. Держава тимчасово ним керує, але зараз просте питання: запустити це виробництво, щоб ми могли купити ізолятори у нашого виробника, а не, припустимо, в Китаї”, – сказав Кудрицький.

Він зазначив, що в балансі закупівель “Укренерго” 85% продукції українських виробників.

“Ми могли б мати і 95-97%, якби українські заводи могли виробляти стільки, скільки нам потрібно”, – наголосив Кудрицький.

На цьому форумі він також зазначив, що з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну та обстрілу енергосистеми українські виробники електротехнічного обладнання суттєво збільшили обсяги виробництва, а також мають великий потенціал для збільшення присутності на європейському ринку. Кудрицький додав, що деякі виробництва збільшили обсяг у п’ять-шість разів.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання з питань енергетики та комунальних послуг, 10 січня затвердила інвестиційну програму “Укренерго” на 2024 рік на рівні приблизно 4,4 млрд грн. Левову частку коштів інвестпрограми – понад 60% – планується направити на будівництво нових об’єктів у енергосистемі.

Зокрема, це нова потужна лінія електропередачі, яка сприятиме значному збільшенню пропускної спроможності торгівлі електроенергією з Румунією та посилить надійність енергоживлення на Одещині. Також планується цього року розпочати роботи зі збільшення надійності системи передачі у північних та західних регіонах.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢