Як вибирати ігристе: 5 основних правил

Новини

Ігристе вино — найкращий варіант для романтичних побачень, дружніх посиденьок та урочистих подій. Тому й вибирати його потрібно вдумливо. У статті розберемося, на що звертати увагу під час придбання алкоголю із бульбашками. 

Спочатку дивіться на пляшку

Якісне ігристе закупорюють у пляшки із темного скла об’ємом 0,75 л. Є і великі варіанти — півтора літра. Але це найчастіше преміальний продукт, який називають Магнумом. Етикетка в надійного виробника величезна, якісна, наклеєна без потьоків клею, а інформація на ній надрукована бездоганно, без потертостей. Пробка у якісного вина — не пластикова, а кіркова.

Що придбати: будь-яке ігристе чи шампанське

На перший погляд, два вина схожі між собою. Вони обидва мають бульбашки в келиху. Однак шампанським можуть називатися лише ті продукти, які вироблені у Франції в регіоні Шампань. Решта — це ігристе вино. Є напої, також виготовлені на території Франції, а є італійська продукція, вина Німеччини, ПАР та Австралії. Якщо ви зацікавилися якісним ігристим, то можете дізнатися ціни на справжнє Ламбруско. Його виготовляють в Італії. Смак напою — легкий, фруктовий, цитрусовий, грайливий. Шампанський метод виробництва вина використовує вторинну ферментацію напою безпосередньо в пляшках. А танковий, за яким виробляють ігристе, включає вторинне бродіння у великих автоклавах.

Звертаємо увагу на цукор

Ігристе вино містить трохи цукру. Його концентрація вказана на етикетці. Відповідно напій може бути солодким, напівсолодким, напівсухим, брют та екстра брют. Якщо докладніше розглядати це питання та класифікацію, то перелік виглядає приблизно так:

  1. Brut nature) та Extra brut — цукру в них менш ніж 0,3%;
  2. Brut — сухе вино із концентрацією цукру до 1,5%.
  3. Extra dry — вміст цукру в діапазоні 1,2-2%.
  4. Sec — концентрація 1,7-3,5%.
  5. Demi-Sec — 3,5-5%.
  6. Напівсолодке (Doux) — від 5%.

Справжні гурмани, які насолоджуються ігристим, стверджують, що мінімальна кількість цукру в напої дає змогу повноцінно насолодитися його справжнім смаком.

Колір та світло

Ігристе може бути трьох кольорів: білим, рожевим або червоним. Тут можна вибирати залежно від особистих уподобань та рекомендацій. Бажано не брати пляшки, які встановлені під прямими променями штучного чи природного освітлення. Тим більш — під сонцем. Навіть попри темне скло пляшки такий напій швидко окислюється. Після покупки вина до моменту відкриття пляшку можна зберігати в спеціальній шафі за кімнатної температури. Якщо є можливість, покладіть її у винний холодильник. Ідеальні умови — просто темна шафа в будинку. Безпосередньо в день перед святом напій необхідно охолодити до температури +8- + 10 градусів. Якщо гості вже на порозі, використовуйте кулер — металеве відерце, наповнене кубиками льоду та водою. Його можна придбати в магазині важливих штук MAUDAU.

Пакування

Якщо хочете придбати алкоголь у подарунок, зверніть увагу на напої в картонній коробці. Вони виглядають пристойно та додатково захищають алкоголь від прямого впливу сонячного світла.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢