УЗ збільшила обсяг контейнерних перевезень на 12%

Економіка Новини Транспорт
УЗ збільшила обсяг контейнерних перевезень на 12%

АТ «Укрзалізниця» розвиває інтермодальні, мультимодальні та комбіновано-інтермодальні перевезення. Зокрема, торік обсяг виконаних компанією контейнерних перевезень зріс на 12%.Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УЗ.

Зазначається, що у 2023 році було вдосконалено й оптимізовано роботу філії «Центр транспортного сервісу «Ліски».

” У травні минулого року ми розпочали реалізовувати стратегічні зміни в роботі нашої філії «Ліски».

Зокрема, збільшили парк фітингових платформ, підвищили ефективність використання вагонного парку та запровадили низку сервісів для наших клієнтів, серед яких – єдине цифрове вікно для роботи клієнтів з вантажних перевезень», – розповів директор з комерційної роботи і логістики Укрзалізниці Тимофій Мураховський.

Він додав, що УЗ розширює й можливості та мережу своїх терміналів. Триває будівництво інтермодального терміналу на станції Ковель-Ліски, який зможе перевантажувати вантажі з рухомого складу колії 1520 мм на рухомий склад євроколії – 1435 мм.

Наразі всі термінали «Лісок» мають регулярне сполучення з морськими портами Європи.За інвестиційною програмою 2023 року Укрзалізниця збудувала на власних потужностях 500 фітингових платформ. Всі вони вже залучені до перевезень.

Наразі загальний парк ЦТЛ «Ліски» налічує 4439 фітингових платформ.«Загалом у 2023 році обсяг перевезень контейнерів зріс порівняно з 2022 роком на 12% – до 102 тис. контейнерів, а у двадцятифутовому еквіваленті вийшли на рівень 2022 року», – зазначили у пресслужбі.

Обсяг вантажопереробки на філії «Ліски» у 2023 році зріс на 8% – до 1,448 млн т. Стабільно зростають і доходи філії: у 2023 році – на 8% більше від показників 2022 року та на 48% більше, ніж у 2021 році.У компанії нагадали, що близько 50% перевезених вантажів – це аграрна продукція. Контейнери курсують і в межах кордонів країни, і до портів Констанци і Гданська.

У фітингових платформах філії перевезено 1,14 млн т вантажів.Як повідомлялося, Укрзалізниця спільно з UZ Cargo Poland запропонувала вантажовласникам нову послугу перевезення контейнерів інтермодальними маршрутними поїздами до польського морського порту Гданськ та по території країни. Інтермодальними поїздами формування ЦТС «Ліски» перевезено майже 7 тис. контейнерів у двадцятифутовому еквіваленті (ДФЕ).У грудні минулого року, під час блокади кордону польськими мітингувальниками, Укрзалізниця вперше в історії організувала контрейлерний поїзд із вантажівками.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢