Liberty Steel Ostrava планує сконцентруватись на виробництві плоского прокату

Металургія Новини
Liberty Steel Ostrava планує сконцентруватись на виробництві плоского прокату

20190924. Dudelange, Zone industrielle Wolser. Inauguration de l'usine Liberty Steel. Sanjeev Gupta. Photo Julien Garroy / Editpress

План реструктуризації Liberty Steel Ostrava передбачає перетворення підприємства на однопічне виробництво з акцентом на плоский прокат і труби, а також обмеження випуску сортового прокату.

Згідно з планом реструктуризації, з яким ознайомився Argus, це дозволить скоротити виробничі витрати більш ніж на 200 млн євро на рік, виходячи з обсягу виробництва 80 тис тонн/місяць.

Liberty пропонує два плани реструктуризації, один з яких базується на недосягненні угоди з постачальником електроенергії Tameh Czech, якому Острава заборгувала близько 2 млрд. корун (79 млн. євро) і який стверджує, що не платить з червня.

Найбільшим єдиним кредитором після Tameh є виробник обладнання Danieli, який отримав контракт на встановлення електродугових печей в Остраві. За словами джерел, близьких до “Свободи”, робота над цим переходом зупинилася деякий час тому через брак коштів.

Серед забезпечених кредиторів – чеська корпорація експортних гарантій і страхування EGAP, яка погодила план виплат з Остравою, і банк Greensill – переговори з ним тривають, і очікується, що в “найближчому майбутньому” буде досягнута стагнація, з планом виплат, аналогічним тому, що був укладений з EGAP.

За планом реструктуризації А, який передбачає продовження співпраці з Tameh, кредитори отримають 25 % від суми заборгованості 30 червня, а решту 75 % буде виплачено 18 щомісячними платежами з жовтня 2024 року по березень 2026 року.

За планом Б, який не передбачає продовження співпраці з Tameh, перші 25 відсотків мають бути виплачені 31 грудня, а решта 75 відсотків – дев’ятьма щомісячними платежами з квітня 2025 року по грудень 2025 року.

За даними ринкових джерел, наразі Острава прокатує рулон зі слябів, імпортованих з Росії та Азії. Але в плані кредиторів йдеться про те, що підприємство працює нижче “оптимальної потужності” і “не в змозі забезпечити свою стійку роботу і погашення вимог”.

Комбінат планує закупити 30 000 тонн слябів з подальшим збільшенням до 50 000 тонн, а потім до 80 000 тонн, поки доменна піч не буде перезапущена, що відбудеться 1 червня в разі укладення угоди з Tameh або 1 січня 2025 року за відсутності такої угоди.

Згідно з інформацією про кредиторів, пов’язані з Liberty компанії заборгували Остраві понад 8,2 млрд чеських крон, в тому числі 6,2 млрд крон – Liberty Finance Management. Банк буде брати кредити у пов’язаних осіб, щоб “відновити і підтримувати” свою діяльність. Острава заборгувала кредиторам, не враховуючи Tameh, 2,3 млрд. кун, що означає, що вона може виплатити Tameh і всім кредиторам за рахунок коштів, отриманих від групи.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢