Nippon Steel має намір завершити придбання US Steel 

Економіка Металургія Новини
Nippon Steel має намір завершити придбання US Steel 

Японська металургійна компанія Nippon Steel має намір завершити придбання US Steel попри те, що президент США Джо Байден висловив побажання, аби зберегти останню в американській власності. Про це повідомляє Nikkei Asia.

Як йдеться у заяві, яку оприлюднила японська компанія, угода принесе очевидні переваги US. Steel, профспілкам, американській металургії в цілому та нацбезпеці США. Окрім того, у Nippon Steel зауважили, що поглинання зміцнить американські ланцюжки постачань, а також економічний захист від Китаю.

У Nippon Steel заявили, що жодна інша американська металургійна компанія самостійно не може впоратися з цим завданням, одночасно дотримуючись антимонопольних вимог, і що вони є правильним партнером, який забезпечить успіх US Steel для наступних поколінь як культової американської компанії.

«Ми просуваємося в процесі регуляторної перевірки, включаючи CFIUS, і маємо довіру до верховенства права, об’єктивності й належної правової процедури, яку очікуємо від уряду США. Ми сповнені рішучості довести справу до кінця і завершити транзакцію», – йдеться у заяві.

Японський виробник сталі повідомив, що взяв на себе зобов’язання перед профспілкою United Steelworkers (USW), яка виступає проти угоди, що до вересня 2026 року за певних умов не буде жодних звільнень або закриття заводів. Nippon Steel також пообіцяла, що після завершення угоди додатково інвестує $1,4 млрд, збільшивши чинний колективний договір більш ніж на 140%.

Заява японської компанії з’явилася після того, як президент США Джо Байден висловив бажання, аби US Steel залишалася в американській власності.

«US Steel була культовою американською сталеливарною компанією протягом більш ніж століття, і для неї життєво важливо залишатися американською сталеливарною компанією, яка знаходиться у власності та управлінні американців», – цитує заяву Байдена Reuters.

Втім, незрозуміло, чи блокуватиме президент США поглинання. Комітет з іноземних інвестицій у США (CFIUS) має право рекомендувати заблокувати угоду з міркувань нацбезпеки. У грудні минулого року Білий дім заявив, що запропонована угода заслуговує на серйозну перевірку.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

Anglo American відхилила пропозицію BHP

ВСІ НОВИНИ ⇢