Зростання обсягів перевезень дає змогу УЗ утриматися від підвищення тарифів

Економіка Новини Точка зору Транспорт
Зростання обсягів перевезень дає змогу УЗ утриматися від підвищення тарифів

Рекордне зростання обсягів перевезень, яке демонструє Укрзалізниця останніми місяцями – передусім результат успішних дій ЗСУ та Міністерства інфраструктури, адже завдяки їх роботі був розблокований морський коридор. Це дало змогу УЗ отримати прибуток, а також зняти питання підвищення тарифів на вантажні перевезення. Про це повідомив генеральний директор Федерації роботодавців транспорту України Володимир Гусак.

“Останніми місяцями завдяки тому, що морський експорт було відновлено, ми побачили суттєве зростання перевезень з українських портів, а відповідно – велике збільшення перевезень Укрзалізницею. Тож треба обов’язково віддати належне Міністерству інфраструктури України, українським портам, які змогли швидко відновити потужності для ефективної перевалки. А також, безперечно, відзначити Укрзалізницю, яка забезпечила необхідний обсяг перевезень”, – зауважив експерт.

Водночас, зростання обсягів дає змогу компанії зняти з порядку денного питання підвищення тарифів на вантажні перевезення – особливо враховуючи, що компанія нещодавно рекордно підвищила ці тарифи, вказав Гусак.

“Я хотів би нагадати, що Україна мала дуже велике підвищення залізничних тарифів з 1 липня 2022 року, коли буквально за один день, без належного обговорення з зацікавленими сторонами, з економікою України, з бізнесом, тарифи були підвищені на 70%. УЗ слід продовжувати ефективно працювати, покращувати операційну ефективність та боротьбу з корупцією. І, завдяки додатковим доходам, які зараз УЗ отримає за рахунок зростання обсягів перевезень, питання будь-якого підвищення тарифів буде знято з порядку денного”, – резюмував експерт.

Нагадаємо, у проекті фінансового плану на 2024 рік УЗ очікувала збиток, і пропонувала черговий раз підвищити тарифи на вантажні перевезення.

У січні 2024 року компанія експортувала 7,5 мільйонів тонн вантажів. Це на чверть більше листопада 2023, який вже був рекордним за загальним обсягом вантажоперевезень від початку повномасштабного вторгнення.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢