Китайські металурги закликають скоротити виробництво заради утримання цін

Металургія Новини
Китайські металурги закликають скоротити виробництво заради утримання цін

Місцеві сталеливарні асоціації в різних провінціях Китаю закликають до скорочення виробництва сталі, намагаючись зупинити значне зниження цін, що спостерігалося останніми тижнями через повільніший, ніж очікувалося, попит, низьку або від’ємну рентабельність і високі запаси на заводах. Про це передає портал Steel Orbis з посиланням на офіційні заяви та повідомлення місцевих ЗМІ.

7 березня Юньнаньська металургійна асоціація опублікувала план обмеження виробництва сталі на 500 тис тонн на місяць (що відповідає більш ніж 40% середньомісячного виробництва). Слідом за цим 14 березня металургійні об’єднання провінцій Гуандун і Шаньдун також опублікували плани припинення виробництва.

У провінції Гуандун скорочення завантаження виробничих потужностей на 40% здійснюється на підприємствах Baowu Zhongnan, Zhuhai Yue Steel і Jingye, при цьому одна доменна піч на кожному заводі буде переведена на технічне обслуговування. На Yangchun New Steel цільовий показник скорочення виробництва становить 50 відсотків, на Guangdong Guixin – на 45%, а на Jin Shenglan скорочення часу виробництва призведе до зниження випуску продукції на 20%.

Через різке падіння прибутків понад 200 китайських виробників сталі вони скорочують коефіцієнт використання потужностей, який у середині березня в трьох вищезгаданих провінціях становив 75,6%, тоді як у хороших ринкових умовах заводи можуть працювати із завантаженням понад 90% потужності.

Очікується, що скорочення виробництва сталі зупинить триваючий спадний тренд на ринках сталі, що спостерігається після місячного Нового року. Високі запаси стали основним сигналом про те, що попит на сталь не зміг покращитися, як очікувалося, а за високої пропозиції ситуація на ринку із середини лютого лише погіршується. За даними CISA, 10 березня загальні внутрішні запаси п’яти основних видів сталевого прокату в 21 великому місті Китаю становили 14,22 млн тонн, що на 550 тис тонн, або на 4% більше, ніж на 29 лютого. Але якщо порівнювати з початком лютого, запаси обсяг цих основних продуктів зріс на 33% або 4,66 млн тонн.

Новини

26 Квітня 2024

ЄС закликають до більш активних дій щодо припинення імпорту російської сталі та ЗРС

Експорт сталевого брухту з Японії знизився на 4,6%

JSW очікує видобуток вугілля у 2024 році на рівні 13,5 млн тонн

Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня

Індія дозволила російським компаніям страхувати танкери з нафтою, щоб обійти санкції 

Низька інфляція під час війни може нашкодити – економіст

Посудомоечная машина: мифы и реальность

Україна може втратити до 2% ВВП через обстріли енергетичної інфраструктури

Світове виробництво DRI у січні-березні збільшилось на 7,4%

З початку року машинобудівники ДТЕК виготовили п’ять вугільних комбайнів

Vale за результатами I кварталу скоротила чистий прибуток майже на 13%

Tata Steel відхилила план профспілок щодо збереження доменної печі

Японія інвестує у розвиток чилійських мідних шахт

У енергосистемі зберігається дефіцит – обмежено споживання криворізької промисловості

72% роботодавців в Україні нарікають на дефіцит кадрів

ВСІ НОВИНИ ⇢