Учасники ринку металобрухту вивчають вплив на ситуацію від блокади порту в Балтиморі

Металургія Новини Транспорт
Учасники ринку металобрухту вивчають вплив на ситуацію від блокади порту в Балтиморі

Обвалення великого мосту в Балтиморі, штат Меріленд, сьогодні вранці не повинно мати значного впливу на світовий ринок брухту чорних металів, але учасники ринку все ще оцінюють ситуацію.

Контейнеровоз зіткнувся з мостом Френсіса Скотта Кі, артерією порту Балтимор. Згодом міст обвалився, заблокувавши весь рух суден у порт і з порту, що спричинило масштабні рятувальні та відновлювальні роботи.

У Балтиморському порту повідомили Argus, що порт все ще працює і обробляє вантажівки в своїх терміналах, але весь вхідний і вихідний рух суден призупинено до подальших повідомлень.

Учасники ринку кажуть, що відновлення роботи може зайняти до декількох тижнів, поки триватимуть рятувальні роботи, очищення, розслідування і попередня оцінка наслідків аварії.

Як наслідок, незрозуміло, як довго порт зможе приймати вантажний транспорт у короткостроковій перспективі через обмеженість простору.

Колапс і тимчасове призупинення руху суден, швидше за все, матиме ізольований вплив на ринок брухту чорних металів.

Порт Балтимор є 10-м за величиною експортним портом брухту чорних металів у США, і за останні п’ять років, згідно з даними Міністерства торгівлі США, щомісяця з порту експортувалося в середньому 44 000 метричних тонн (т) брухту чорних металів.

У 2023 році порт відвантажив 486 тис т брухту чорних металів, причому більша частина обсягів припала на Туреччину – 314 тис т, або 67% від загального обсягу відвантажень. У листопаді одну партію брухту було відправлено до Мексики. Решта експорту брухту чорних металів з порту здійснюється в контейнерах, основним пунктом призначення яких є Південна Азія. У 2023 році на Індію припало 16% від загального обсягу відвантажень, а на Пакистан – 6%.

За даними системи відстеження суден Argus, наразі в порту не завантажуються балкери.

Компанія Baltimore Scrap, що базується в Меріленді, яку у 2023 році придбав світовий переробник металобрухту Sims Metal, є основним експортером навалом з порту. Smith Industries також відвантажує балкери з Спарроуз-Пойнт, штат Меріленд, який знаходиться в декількох милях на південь від мосту Френсіса Скотта-Кі.

Хоча вплив на глобальний ринок дещо обмежений, учасники ринку заявили, що з втратою мосту Френсіс Скотт-Кі на невизначений термін логістика вантажних перевезень металобрухту до порту серйозно постраждає, доки коридор не буде відновлено.

Інші учасники відзначили занепокоєння щодо заторів в інших великих портах Середньої Атлантики, оскільки вхідні судна, ймовірно, будуть перенаправлені, а будь-які вантажі з внутрішніх контейнерних депо, заплановані до відправлення з Балтимора, будуть перенаправлені в інші порти. Це може спричинити затори в навколишніх портах, включаючи, але не обмежуючись ними: Норфолк, Вірджинія; Ньюарк, Нью-Джерсі; і Філадельфія, Пенсильванія.

Новини

2 Травня 2024

Запоріжкокс з початку року збільшив обсяги виробництва

Україна в квітні збільшила імпорт електроенергії на третину

ArcelorMittal очікує на відновлення попиту на сталь у ЄС

Аграрії просять уряд на три місяці продовжити чинне бронювання працівників

ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

В Брюселі пройде форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Через активну роботу СЕС вдень в Україні зафіксований профіцит електроенергії

Іспанська Tubos Reunidos заявляє про намір стати першім у світі виробником труб без викидів вуглецю

ArcelorMittal закрил коксохімічне виробництво у місті Зениця

Проблеми з судноплавством у Червоному морі можуть тривати до кінця року

Австралія має намір побудувати 25 ГВт вітроенергетичних потужностей

Індійські металурги занепокоєні зростанням імпорту сталі

Одеський Стальканат у 2023 році скоротив чистий прибуток на 13,8%

Україні треба приєднуватись до світового тренду захисту від імпорту китайської сталі

Ворог пошкодив половину украінської енергосистеми

Укргазвидобування сягнуло рекордних показників буріння під час війни

ВСІ НОВИНИ ⇢