Світова металургія збільшить споживання заліза прямого відновлення

Металургія Новини
Світова металургія збільшить споживання заліза прямого відновлення

Зростання споживання заліза прямого відновлення (DRI) є ймовірним, оскільки світові виробники сталі прагнуть декарбонізувати виробництво і забезпечити себе сировиною в майбутньому, пише Kallanish у статті консультанта Роберта Мазурака.

Мазурак, радник Міжнародної асоціації виробників чорних металів, каже, що використання DRI і гарячебрикетованого заліза (ГБЖ) у виробництві сталі набуває дедалі більшого поширення. Світове виробництво DRI зростає з 2016 року майже на 8 мільйонів тонн на рік.

“Прискорені темпи зростання виробництва DRI цілком можуть продовжитися, так що, ймовірно, до кінця 2030 року ми побачимо ще 60 млн тонн додаткового виробництва DRI, щоб досягти щорічного рівня 185-190 млн тонн”, – зазначає Мазурак у своїй статті, опублікованій на веб-сайті Midrex.

Президент Mazurak Resource Consulting висловлює обережний оптимізм щодо того, що темпи зростання виробництва металів на основі руди (OBM) будуть стійкими завдяки прискореному виробництву і використанню всіх форм DRI. Це пов’язано з появою нових центрів брикетування залізної руди, в тому числі оголошеного компанією Vale, які, ймовірно, зростуть, щоб обслуговувати численних споживачів у цільових регіонах, забезпечуючи сировиною як існуючі, так і нові заводи з виробництва DRI.

Пряма переплавка брухту в електродуговій печі у поєднанні з “зеленими” джерелами енергії, такими як водень, призводить до значно менших викидів і вуглецевого сліду порівняно з традиційним виробництвом сталі. Плавлення брухту та DRI в електродуговій печі є наступною найкращою альтернативою.

З цією метою відновлення залізної руди на основі газу, збагаченого воднем, в установках з виробництва DRI, а також виплавка DRI і брухту в дуговій печі є основними способами виробництва сталі з низьким рівнем викидів вуглецю в даний час.

“Я був переконаний, що проривні технології відновлення залізної руди в плавильній печі на сьогоднішній день набули б більшої популярності як конкуренція способу виплавки сталі DRI-дугової печі. Тепер здається очевидним, що “випробувані”, перевірені технології DRI будуть поширюватися протягом наступних кількох десятиліть”, – зазначає Мазурак, додаючи: “Удосконалення технологій прямої плавки може повільно розвиватися і в кінцевому підсумку вплинути на темпи зростання потужностей заводів DRI”.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢