Завдяки новим потужностям виробництво сталі у Туреччині у січні-лютому зросло

Економіка Металургія Новини
Завдяки новим потужностям виробництво сталі у Туреччині у січні-лютому зросло

Виробництво сирої сталі в Туреччині в лютому цього року зросло на 46,6% у річному порівнянні до 3,1 млн. тонн. У період із січня по лютий цього року Туреччина виробила 6,3 млн тонн сталі, що на 34,5% більше, ніж минулого року, завдяки нещодавно введеним в експлуатацію новим потужностям та ефекту низької бази порівняння, спричиненому землетрусами у лютому минулого року. Про це повідомляє портал Steel Orbis з посиланням на заяву Турецької асоціації виробників сталі (TCUD).

У лютому цього року споживання сталевого прокату в Туреччині зросло на 11,8% до 2,9 млн. тонн, а в період з січня до лютого цього року споживання сталевого прокату зросло на 15,7% до 6,4 млн. тонн у річному. порівнянні.

У лютому експорт сталі із Туреччини збільшився на 74,6%, до 1,2 млн. тонн, а вартість цього експорту зросла на 47,2%, до 849,9 млн. доларів у річному порівнянні. У січні-лютому цього року експорт сталі з країни збільшився на 48,6%, до 2,1 млн. тонн, а вартість цього експорту зросла на 28,3%, до 1,5 млрд. доларів, в обох випадках у річному порівнянні .

Якщо подивитися на експорт продукції, то за перші два місяці експорт плоского та сортового прокату країни збільшився на 91,3% та 30% у річному порівнянні до 781,7 тисячі тонн та 1,2 млн. тонн відповідно.

У лютому імпорт сталі до Туреччини знизився на 9,1% до 1,1 млн. тонн, тоді як вартість цього імпорту знизилася на 13,4% до 905,7 млн. доларів у річному порівнянні. За перші два місяці цього року імпорт сталі до країни збільшився на 1,5% до 2,5 млн. тонн, тоді як вартість цього імпорту впала на 7,3% до 2,0 млрд. доларів у річному порівнянні.

У період із січня до лютого співвідношення експорту сталі Туреччини до імпорту збільшилося до 76,3% з 55,1%, зафіксованих за той же період попереднього року.

За даними асоціації, завдяки поступовому відновленню, яке почалося в другій половині 2023 року, сталеливарна промисловість Туреччини досягла зростання на 16,5% в останньому кварталі 2023 року, що дає позитивні очікування того, що зростання продовжиться і в 2024 році. TCUD вказує на те, що важливо реалізувати захисні заходи в Туреччині, подібні до багатьох інших країн, щоб підтримати зростання, яке прискорилося з останнього кварталу 2023 року, і досягти цілей, поставлених турецькою сталеливарною промисловістю.

У заяві наголошувалося, що імпорт із країн Далекого Сходу, особливо з Китаю, який став найбільшим постачальником на турецький ринок сталі та збільшив експорт до Туреччини за субсидованими та демпінговими цінами, має бути взятий під контроль, а виробництво з доданою вартістю має бути збільшено за рахунок відмови від структури виробництва, що базується на імпорті ресурсів.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢