Видобуток нафти в США скоротився на 6%

Економіка Новини ТЕК
Видобуток нафти в США скоротився на 6%

Видобуток сирої нафти в США впав у січні до 12,5 млн барелів на день (б/д), що на 6% нижче від рекордного рівня грудня, через морозну погоду, показали дані Управління енергетичної інформації.

Згідно з оприлюдненими даними, видобуток сирої нафти в найбільшому нафтовому штаті Техас упав у січні до 5,4 млн б/д, приблизно на 5% порівняно з попереднім місяцем, тоді як видобуток у Північній Дакоті впав майже на 13%, до 1,1 млн б/д.

Сильна зимова буря в січні різко скоротила видобуток нафти й закрила нафтопереробні потужності Техасу, а сніг і дощ висипали на широку частину країни.

У грудні видобуток сирої нафти в США досяг історичного максимуму в 13,3 млн б/д. Техас, Північна Дакота і Нью-Мексико, основні нафтовидобувні штати, виробили рекордні обсяги сирої нафти в ці місяці, показали дані EIA.

Проте холодна погода в січні спричинила скорочення видобутку нафти в Північній Дакоті вдвічі, до 600-650 тис. б/д, повідомили тоді в управлінні трубопроводів штату. Також постраждали інші великі нафтовидобувні регіони США.

Погода вплинула й на споживання моторного палива в січні, а пропозиція бензину, що є показником попиту, впала приблизно на 600 тис. б/д, до 8,2 млн б/д, найнижого показника за два роки, згідно з місячним звітом EIA про стан нафти.

Валовий видобуток природного газу в нижніх 48 штатах США впав приблизно на 3,6%, до рекордних 114,1 млрд кубічних футів на день (bcfd) у січні, порівняно з попереднім рекордом у 118,4 bcfd у грудні, повідомляє EIA.

Місячний видобуток у січні впав на 4,6% у Техасі, до 33,5 млрд куб. футів на день, порівняно з рекордними 35,1 млрд у грудні, тоді як місячний видобуток у Пенсільванії впав на 1,5%, до 21,3 млрд куб. футів на день

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢