Індія не припинить імпорту російської нафти 

Економіка Новини ТЕК
Індія не припинить імпорту російської нафти 

США ніколи не очікували, що Індія припинить імпорт російської нафти, оскільки в інтересах Вашингтона підтримувати потік енергії, щоб запобігти будь-яким шокам у постачанні, викликаним війною в Україні, повідомляє Bloomberg із посиланням на заяву помічника міністра фінансів США з економічної політики Еріка Ван Ностранда.

«Режим санкцій має намір зменшити доходи путіна», — сказав Ван Ностранд на заході в Нью-Делі. російська нафта більше не буде тим самим продуктом після переробки на нафтопереробних заводах (НПЗ), а тому не буде об’єктом штрафів.

Торгівля російською нафтою наразі обмежена стратегією «Великої сімки», яка передбачає максимальну ціну на російську нафту в $60 за барель із грудня 2022 року. Покупці все ще можуть купувати сиру нафту вище від максимальної ціни, але при цьому вони б втратити важливе західне фінансування і послуги страхування вантажів.

росія, яка до повномасштабного вторгнення в Україну відігравала незначну роль у нафтовому кошику Індії, побачила зростання експорту до Індії після початку війни й відповідних санкцій Заходу, ставши головним постачальником для країни.

Незважаючи на тиск із боку Заходу й витрати на війну, що триває, доходи росії від податку на нафту й газ майже подвоїлися в березні порівняно з роком раніше. Виробники країни адаптувалися до санкцій через великий «тіньовий флот» танкерів, заявила виконувач обов’язків помічника міністра США з питань протидії фінансування тероризму Анна Морріс, виступаючи на тому ж заході.

У січні й лютому цього року вартість російської нафти сорту Urals знизилася до $17-18 за барель порівняно зі світовими цінами порівняно з $12-13 за барель раніше.

«росія відреагує на ефективне обмеження ціни, продовжуючи інвестувати гроші, щоб уникнути наших санкцій, вимагаючи від нас продовжувати адаптацію й інновації в нашій стратегії», — сказав Морріс.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢