Ferrexpo планує відновити постачання окатишів на японський ринок

Металургія Новини
Ferrexpo планує відновити постачання окатишів на японський ринок

Гірничодобувна група Ferrexpo зі штаб-квартирою у Швейцарії відновить експорт залізорудних окатишів до Японії протягом наступних кількох років, заявив у нещодавньому інтерв’ю виконавчий голова компанії Лучіо Дженовезе.

За словами Дженовезе, колись на Ferrexpo припадало до 10% японського попиту на залізорудні окатиші. Але оскільки залізорудні підприємства Ferrexpo розташовані в Україні, компанія припинила експорт до Японії після закриття чорноморських портів під час війни.

“Я думаю, що ми зможемо повернутися до Японії, але це займе один, два або три роки”, – сказав Дженовезе в інтерв’ю агентству Nikkei у вівторок під час візиту до Токіо.

“У хороші чи погані часи японські партнери завжди поруч”, – сказав він. За словами Дженовезе, Ferrexpo побудувала міцні відносини з виробниками сталі в Японії протягом багатьох років і віддана цій країні.

“Ми продовжимо наші міцні відносини з ними, щоб постачати їм продукцію, можливо, десь на Близькому Сході або в Америці, коли їхні проекти будуть побудовані”, – сказав він.

Колись Ferrexpo виробляла близько 12 мільйонів тонн залізорудних окатишів на рік. Японські компанії Nippon Steel, JFE Steel і Kobe Steel свого часу імпортували від 1 млн до 1,2 млн тонн від Ferrexpo.

За словами Дженовезе, виробництво впало приблизно до 6 мільйонів тонн у 2022 році – році, коли Росія вторглася в Україну, – а потім до приблизно 4 мільйонів тонн у 2023 році. “До кінця минулого року ми в основному постачали в Європу залізницею, а потім експортували в Ізмаїльський порт і далі через Дунай до Констанци”, – сказав він.

Але з початку цього року відкрилися чорноморські порти”, – продовжив Дженовезе, зазначивши, що зменшення логістичних перешкод означає, що “ми зможемо експортувати більше матеріалів у 2024 році”.

За словами Дженовезе, близько 750 осіб з 8000 працівників Ferrexpo в Україні пішли на військову службу, а 34 загинули під час бойових дій. Зараз для Ferrexpo пошук працівників став викликом.

“Ми намагаємося наймати людей, які вийшли на пенсію, щоб вони повернулися”, – сказав Дженовезе, і “ми намагалися навчити жінок стати водіями вантажівок”.

Ferrexpo вважається одним з найбільших українських експортерів, і, за словами Дженовезе, на її частку припадає 3% українського експорту.

“Нашою метою було подвоїти виробництво з 12 мільйонів тонн до 24 мільйонів тонн”, – сказав він, і компанія сподівається відновити його після закінчення війни.

Новини

3 Травня 2024

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

Ferrexpo скоротила викиди вуглецю на 32%

Тарифи на електроенергію швидко та суттєво зростуть – НБУ

Нафтогаз запропонував Туреччині зберігати газ в українських підземних сховищах

Інфляція в єврозоні у квітні 2024 року зросла на 2,4%

Зеленський вимагає поєднати захист енергетики та забезпечення українців електрикою

ОЕСР очікує на пришвидшення темпів зростання світової економіки

Туреччина призупинила всю торгівлю з Ізраїлем

ВСІ НОВИНИ ⇢