Ціни мексиканських виробників сталі у березні впали на 1,3%

Економіка Металургія Новини
Ціни мексиканських виробників сталі у березні впали на 1,3%

Ціни виробників комплексної сталевої продукції в Мексиці у березні знизилися на 1,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року, таким чином накопичивши показник за 18 місяців зниження цін поспіль. Згідно аналізу SteelOrbis даних національного статистичного агентства Inegi, у місячному порівнянні було зафіксовано збільшення на 0,3% порівняно з лютим минулого року.

Поведінка індексу цін виробників (PPI) у металургійних комбінатах контрастує із загальною інфляцією (індексом споживчих цін) у березні, який у місячному порівнянні збільшився на 0,29%, а у річному порівнянні збільшився на 4,4%.

Березневий індекс цін виробників без урахування нафти та послуг збільшився на 1,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Індекс цін виробників, що включає нафту та послуги, зріс на 2,0%.

Ціни в сталеливарній промисловості, що відповідають тому, що Inegi називає “сталевими комплексами”, знизилися на 1,3% у березні порівняно з аналогічним періодом минулого року. За 18 місяців послідовного зниження цін у 12 випадках зниження було двозначним. З жовтня 2023 року до березня минулого року падіння цін було однозначним.

З трьох продуктів, що становлять “сталеві комплекси”, найбільш помітне зниження відбулося в цінах на арматуру: падіння склало 13,8%, вісімнадцяте річне падіння поспіль. Ціна сталевих слябів знизилася на 2,1%, дев’ятий місяць поспіль. Навпаки, сталевий лист (без розбивки за типами листа) збільшився на 2,9%. Зростання цін на листовий метал стало третім щорічним зростанням поспіль після 16-місячного зниження поспіль.

Інше зниження цін у сталеливарній промисловості (поза концепцією сталевих комплексів) було зафіксовано у цінах на катанку, що знизилася у березні на 12,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Металоконструкції знизилися на 7,5%, виробництво великогабаритних металевих резервуарів скоротилося на 6,7%.

Зниження також відбулося у різанні та згинанні листового металу — 4,5%, цін на литі та фасонні металеві деталі — 4,3%, виробництві легких металевих контейнерів — 2,9%, цін на залізні профілі та сталь — 2,8% та емальованих металевих деталей – 0,7%.

Навпаки, ціна на оцинкований сталевий листок зросла на 1,4%. Це третє щорічне зростання поспіль після 15-місячного періоду із тенденцією до зниження цін. Виробництво металевих кухонних меблів зросло на 2,0%.

Зростання також торкнулося виробництва сходів та інших ковальських виробів (5,6%), залізних та сталевих труб та опор (5,9%), промислових котлів та печей (6,3%) та наборів кухонного посуду (зростання на 20,1%) ).

Іншими драйверами підвищення всіх цін у промисловості Мексики, торкнулися митних агентств та інших посередницьких послуг з перевезення вантажів (зростання на 1,0%), посилальних та кур’єрських послуг (3,7%), а також промислової електроенергії середньої напруги (4,3 %) ), тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом – 4,7%, тарифи на перевезення генеральних вантажів автомобільним транспортом – 5,2% та промислової електроенергії високої напруги – зі збільшенням на 5,4%.

Навпаки, тарифи на авіаперевезення та морські фрахти у березні знизилися на 2,0% та 1,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢