Запоріжсталь за 2 роки спрямувала на підтримку виробництва 1,2 млрд грн 

Економіка Металургія Новини
Запоріжсталь за 2 роки спрямувала на підтримку виробництва 1,2 млрд грн 

Від початку широкомасштабного вторгнення комбінат «Запоріжсталь» направив на оновлення виробничого обладнання та очисних споруд, які працюють у комплексі, понад 1,2 млрд гривень, повідомила пресслужба Групи Метінвест. Зокрема, у 2023 році на проєкти підтримки стабільності та надійності роботи основних технологічних потужностей підприємства було спрямовано 750 млн грн, а у 2022-му – 500 млн грн.

«Як саме повномасштабне вторгнення вплинуло на діяльність Запоріжсталі краще за все скажуть цифри статистики. Виробничі показники комбінату за 2021 рік – 4,4 млн тонн чавуну, 3,7 млн тонн сталі та 3,2 млн тонн прокату – співставні із сукупними об’ємами виробництва за два роки: 2022 та 2023 відповідно. Попри неповне завантаження виробничих потужностей, блекаути та терор з боку країни-агресора, ми продовжуємо реалізовувати інвестиційну програму з підтримки надійності обладнання, стабільно працювати та посилювати національну економіку на шляху до перемоги», – зазначив генеральний директор Запоріжсталі Роман Слободянюк.

Основну увагу в межах реалізації програми за час повномасштабного вторгнення сконцентрували на підтримці та оновленні обладнання для забезпечення його стабільної надійної роботи у непередбачуваних умовах. Ключові проєкти з оновлення обладнання реалізовані в аглодоменному переділі комбінату. Зокрема ремонт агломашин аглофабрики, а також технологічне обслуговування та повний супровід фаховими службами газоочисних систем для забезпечення проєктних показників з очистки відхідних газів: від пилу до 30 мг/м3, по сірчистому ангідриду – нижче 400 мг/м3.

В доменному цеху капітально відремонтовано доменну піч № 3. Відновлено виробничий ресурс та проєктні характеристики агрегату, підвищено ефективність роботи виробничого та природоохоронного устаткування. Проведено капітальні ремонти повітронагрівачів № 9 та 12, які працюють у комплексі з доменними печами комбінату.

Фахівці комбінату «Запоріжсталь» виконали комплексний ремонт обладнання цеху гарячої прокатки: окрім прокатних станів, оновлено устаткування кліщових кранів та методичних печей. Оновлено механо-, енерго- та електрообладнання основних прокатних станів виробничого майданчика.

Також реалізовано ряд проєктів, спрямованих на забезпечення сталої роботи та збільшення виробничого ресурсу енергетичного обладнання, об’єктів інфраструктури підприємства, підвищення безпеки виробничого процесу для персоналу, цифровізації тощо.

У 2024 році на Запоріжсталі передбачено реалізацію програми капітальних інвестицій на загальну суму близько 1 млрд гривень. Програма спрямована на підтримку та модернізацію обладнання, впровадження функціональних програм з охорони праці та промислової безпеки, інформаційних технологій, соціальної сфери тощо.

Новини

30 Квітня 2024

Газові доходи росії впали в чотири рази після відключення постачань в Європу

ЄС має зробити більше для обмеження імпорту сталі з Азії – Acerinox

У березні експорт чорних металів із Туреччини зріс на 9,6%

Японія у березні суттєво скоротила експорт металобрухту

Країни G7 домовилися закрити свої вугільні електростанції не пізніше 2035 року

ООН висловила стурбованість: росія збільшила атаки на залізничну інфраструктуру України

ОГХК отримав 30 млн грн прибутку

Інтерпайп у I кварталі збільшив сплату податків на 90%

Глобальне виробництво DRI зросло на 9,4% у березні

Україна може отримувати до 70 млрд на рік, якщо збільшить ренту за транзит російської нафти

Скасування мит ЄС допомогло українським металургам вистояти під час війни – експерт

США розглядають заборону на імпорт російського урану

Український експорт з чорноморських портів сягнув довоєнного рівня – Кислиця

УЗ має всі механізми для продажу брухту

У березні французькі металурги збільшили виплавку сталі на 13%

Для зеленого переходу Європі до 2030 року потрібні майже €600 млрд

ВСІ НОВИНИ ⇢