УЗ відтермінувала списання майже 14,5 тис вантажних вагонів

Економіка Новини Транспорт
УЗ відтермінувала списання майже 14,5 тис вантажних вагонів

АТ «Укрзалізниця» відкоригувала граничні строки експлуатації 14,4 тис. вантажних вагонів приватної власності. Про це повідомляє RAIL.insider з посиланням на інформацію Перевізника.

Відповідне рішення було прийняте після оприлюднення змін до наказу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури № 647 “Про затвердження Порядку проведення комплексу діагностичних, ремонтних та реєстраційних операцій…”

За даними Перевізника зміни до Порядку відтермінують масове “списання” вантажних вагонів власності приватних компаній України на пізніші строки (з 2024-2028 рр. на 2030-2035 рр.).

“У інформаційних базах даних філії «Головний інформаційно-обчислювальний центр» АТ «Укрзалізниця» були відкориговані граничні строки експлуатації 14,4 тис. вантажних вагонів приватної власності відповідно до даних, які містяться у технічних рішеннях про продовження строку служби (експлуатації) вагонів, виданих спеціалізованими організаціями до набрання чинності Порядку, у яких дата закінчення продовженого терміну служби (експлуатації) вагона перевищує граничний строк експлуатації, встановлений Порядком”, – йдеться у відповіді на інформаційний запит RAIL.insider.

Як відтермінування майже 14,5 тис. вантажних вагонів вплине на ринок вантажних перевезень — читайте в матеріалі.

Нагадаємо, на сайті Верховної Ради України було оприлюднено зміни до наказу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури № 647 щодо подальшого використання «подовжених» вагонів. Документ встановлює, що «терміни продовження строку експлуатації (служби) вантажних вагонів, зазначених у технічних рішеннях про продовження строків експлуатації (служби) вантажних вагонів, виданих спеціалізованими організаціями за результатами проведення комплексу діагностичних операцій вантажних вагонів до набрання чинності цим наказом, залишаються чинними».

Раніше Укрзалізниця зупиняла «подовжені» вагони. Низка компаній намагалася скасувати подібне рішення через суд. Детальніше про це можна почитати в інтерв’ю з адвокатом Сергієм Андрощуком.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢