У Кабміні розробляють порядок бронювання працівників через Дію

Економіка Новини
У Кабміні розробляють порядок бронювання працівників через Дію

У Кабінеті міністрів розробляють новий порядок електронного бронювання співробітників через “Дію”. Уряд намагається запустити цей механізм уже вдруге, пише Forbes.

Інформацію про підготовку порядку бронювання військовозобов’язаних через портал “Дія” підтвердила перша віцепремʼєрка та міністерка економіки Юлія Свириденко. За її словами, це буде швидкий і зрозумілий процес для бізнесу.

Видання додає, що головна відмінність нового підходу полягає у відмові від паперового формату бронювання на користь електронного. “Постанова не вносить суттєвих змін у саму концепцію броні – як і раніше, можна забронювати лише 50% військовозобовʼязаних працівників, і лише критично важливих для економіки підприємств”, – пояснює видання.

Якщо компанія хоче забронювати понад половину співробітників, що підпадають під призов, треба додаткова аргументація. У документі не вказано, які дані у цьому разі має надати компанія.

Видання також описує процес, який пропонують для електронного бронювання. Передбачається, що керівник підприємства (або уповноважена ним особа) має пройти ідентифікацію у “Дії” та подати перелік осіб співробітників для бронювання у довільній формі, а також інформацію про компанію.

“Для бронювання потрібно надати такі дані про співробітника: прізвище, імʼя та по батькові, паспортні дані, ідентифікаційний код, склад військовозобовʼязаного (рядовий, сержантський, старшинський або офіцерський), номер військово-облікової спеціальності, тип військово-облікового документа (серія та номер за наявності), відмітка про посаду керівника або заступника керівника підприємства. Дані про підприємство: повна назва, адреса та ЄДРПОУ”, – конкретизує видання.

Програма може блокувати подання переліку. Це станеться, якщо компанія перевищила ліміти за кількістю заброньованих співробітників, не уточнювала дані про кількість військовозобовʼязаних у ТЦК, або через наявність у співробітників незакритих адміністративних проваджень про порушення мобілізаційного законодавства.

Але якщо все пройшло успішно, то керівник підприємства завіряє перелік електронним підписом. Далі дані звіряються з даними у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів. У разі успішної перевірки у реєстрі одразу формується позначка про бронь, а у “Дії” – відповідний сертифікат..

Забронювати працівника можна на один чи шість місяців. Ліквідувати бронь також можуть. Серед причин – закриття підприємства або звільнення працівника, а також якщо у компанії закінчився контракт для виготовлення товарів і надання послуг для ЗСУ.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢