Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

Економіка Новини
Інтерпайп пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

Українська промислова компанія “Інтерпайп” пропонує скоригувати систему бронювання працівників, що допоможе промисловим підприємствам у прифронтових регіонах пом’якшити проблему кадрового дефіциту, повідомив директор із персоналу групи Віталій Пахомов виданню “Форбс Україна”.

“За державними нормами на критично важливих підприємствах, до яких належить Інтерпайп, бронюванню підлягають 50% військовозобов’язаних від поточної кількості, при чому вже мобілізовані працівники є не військовозобов’язаними, а військовослужбовцями. Відповідно ми можемо бронювати половину поточної кількості за мінусом мобілізованих. Фактично, чим більше наших співробітників ми віддаємо фронту, тим менше можемо забронювати тих, хто залишився працювати”, – сказав HR-директор.

За його словами, критично важливим для “Інтерпайпу” є хоча б один із трьох варіантів пом’якшення обмежень бронювання. “Це або аналогічно підприємствам паливно-енергетичного комплексу зняття обмежень щодо кількості військовозобовʼязаних, які підлягають бронюванню. Або збільшення до 80% кількості заброньованих. Або хоча б дозвіл додатково бронювати 100% чисельності мобілізованих працівників”, – вважає HRD.

Крім того, він вважає за необхідне розглянути можливість зняти обмеження або збільшити квоту для компаній, у яких переважає чоловіча праця.

На думку директора з персоналу, друга життєво необхідна зміна – це 3-місячний імунітет від мобілізації для новоприйнятих працівників, щоб компанія могла їх забронювати.

“Адже офіційний прийом на роботу військовозобов’язаного працівника передбачає постановку його на військовий облік і з великою ймовірністю – негайну мобілізацію, наразі це серйозний стопер для потенційних кандидатів, які віддають перевагу тимчасовій договірній зайнятості в маленьких компаніях”, – наголошує HR Director, додаючи, що без таких змін зупинення виробництва через брак персоналу є цілком імовірним, хоча це й не бажаний сценарій.

Видання констатує, що наразі “Інтерпайп” намагається уникнути небажаного сценарію, поповнюючись фахівцями в прифронтових містах, де розташовані його активи, щоб якщо не повністю зупинити, то хоча б уповільнити критичне загострення проблеми. Найгостріша нестача працівників – у Нікополі, який з липня 2022 року є зоною бойових дій. Люди на заводах працюють понаднормово, іноді без вихідних. Це компенсується матеріально, але в такому режимі компанія може працювати обмежений час, резюмується в матеріалі.

“Інтерпайп” – українська промислова компанія, виробник безшовних труб і залізничних коліс. Її продукцію постачають до понад 80 країн світу через мережу торговельних офісів, розміщених на ключових ринках Близького Сходу, Північної Америки та Європи.

В “Інтерпайпі” працюють майже 10 тис. співробітників. У 2023 році компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів 4,4 млрд грн.

У структурі компанії – п’ять промислових активів: “Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ)”, “Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)”, “Інтерпайп Ніко-Тьюб”, “Дніпропетровський Втормет” і електросталеплавильний комплекс “Дніпросталь” під брендом “Інтерпайп Сталь”.

Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім’ї.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢