Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

Металургія Новини
Австралійська Mineral Resources збільшила видобуток літію

Компанія Mineral Resources (MinRes), найбільший виробник літієвої та залізної руди в Перті, повідомила про збільшення загального обсягу виробництва сподуменового концентрату на своїх підприємствах у січні-березні, а також про зростання цін на сподумен наприкінці кварталу, повідомляє Argus.

Згідно з останнім квартальним звітом про діяльність компанії, загальний обсяг виробництва сподуменового концентрату на всіх її активах зріс до 170 000 сухих метричних тонн (дмт) (див. таблицю з детальною розбивкою), що на 3,7% більше, ніж у попередньому кварталі, і на 63% більше, ніж у попередньому році. Загальний обсяг відвантаженого сподуменового концентрату знизився на 2,9% за квартал, але зріс на 50% за рік до 166 000дмт.

MinRes має амбітну мету досягти 1 млн т/рік літію у власному виробництві протягом наступних чотирьох років, заявив керуючий директор компанії Кріс Еллісон минулого місяця під час презентації піврічних результатів компанії. Компанія агресивно розширюється, повідомили Argus кілька делегатів конференції Tribeca Future Facing Commodities, що відбулася 26 березня в Сінгапурі. Минулого місяця компанія погодилася придбати збагачувальну фабрику компанії Poseidon Nickel у Західній Австралії, оскільки вона прагне переобладнати її для переробки літію.

На фабриці Маунт-Меріон зросли обсяги виробництва завдяки вищому завантаженню фабрики та підвищенню коефіцієнту вилучення руди, оскільки компанія продовжує впроваджувати ініціативи з удосконалення виробництва.

Ціна реалізації сподуменового концентрату з підприємства Mount Marion склала $718/дм3 на основі вмісту 4,2pc, що вище за річну вартість продукту на рівні 518 австралійських доларів/дм3 ($338/дм3). За словами компанії, ціна реалізації літієвого концентрату (сподумену) з вмістом 6 pc становить $1,048/дм3.

Компанія не переробляла сподуменовий концентрат, вироблений на заводі в Водгіні протягом кварталу, на хімікати для літієвих батарей, посилаючись на “переважаючу цінову динаміку”, а натомість відновила спотові продажі сподуменового концентрату.

Ціна реалізації сподуменового концентрату на цьому підприємстві склала $974/дм3 на основі 5,6-градусного концентрату, що еквівалентно $1 028/дм3 за літієвий концентрат (сподумен) 6-градусного концентрату. Ціна реалізації хімічної речовини для літієвих батарей, без урахування податку на додану вартість, склала $11 098/т.

Новини

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

АМПУ отримало нове лоцманське судно для портів на Дунаї

Німеччина у січні-лютому імпортувала 155 тис тонн сталі 

ВСІ НОВИНИ ⇢