Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Економіка Новини
Запоріжсталь має намір підвищити якість металопродукції

Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь” має намір у найближчий період запровадити низку заходів щодо підвищення якості металопрокату.

Згідно з інформацією підприємства, на базі комбінату “Запоріжсталь” відбулася Конференція з клієнтоорієнтованості “Метінвесту”, в рамках якої представники профільних дирекцій та підприємств компанії обговорили проєкти щодо покращення якості сталевої продукції.

“Запоріжсталь” було обрано майданчиком для конференції не випадково, адже сьогодні комбінат – один із ключових виробників металу в Україні. За підсумками 2023 року, фактично, кожна друга тонна української сталі вироблялася на “Запоріжсталі”. Це говорить про масштаб та роль підприємства для національного ГМК, але водночас вимагає від запорізьких металургів ще більшої відповідальності у питаннях якості та клієнтоорієнтованості”, – наголошується в інформації компанії.

І уточнюється, що результатом конференції стала низка прикладних рішень для досягнення та утримання стабільно високої якості металопрокату “Запоріжсталі”, які будуть запроваджені найближчим часом.

Як повідомлялося, меткомбінат “Запоріжсталь” з початку повномасштабного вторгнення направив на оновлення виробничого обладнання та очисних споруд, що працюють у комплексі, понад 1,2 млрд грн. При цьому у 2023 році комбінат інвестував 750 млн грн у проєкти підтримки стабільності та надійності роботи основних технологічних потужностей підприємства – це наполовину більше за показники 2022 року з обсягом інвестицій 500 млн грн.

Основна увага в рамках реалізації програми за час повномасштабного вторгнення була сконцентрована на підтримці та оновленні обладнання для забезпечення його надійної роботи у непередбачених умовах.

У 2024 році на “Запоріжсталі” передбачено реалізацію програми капінвестицій на загальну суму близько мільярда гривень. Програма спрямована на підтримку та модернізацію обладнання, впровадження функціональних програм із охорони праці та промислової безпеки, інформаційних технологій, соціальної сфери.

“Запоріжсталь” – одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого має широкий попит у споживачів як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу.

“Запоріжсталь” перебуває в процесі інтеграції до групи “Метінвест”, основними акціонерами якої є ПрАТ “Систем Кепітал Менеджмент” (71,24%) та група компаній “Смарт-холдинг” (23,76%).

ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.

Новини

7 Травня 2024

Збитки енергетики України внаслідок масованих атак росії перевищили $1 млрд 

На Україну чекає подальша фемінізація чоловічих професій 

3 Травня 2024

Польща має заборонити імпорт російської металопродукції через свої порти – експерт

Якщо акциз на пальне підвищують до європейського рівня, варто збільшити й зарплату – експерт

ArcelorMittal планує розширення компанії у Бразилії

Туреччина збільшила експорт арматури на 8,9%

Морські перевезення стимулюватимуть зростання експорту продукції ГМК – НБУ

Великий бізнес з початку 2024 року сплатив майже 160 млрд грн податків 

Україна і Британія починають реалізацію проєктів у сфері зелених інновацій в енергетиці

Nippon Steel знадобиться більше часу для завершення угоди з купівлі US Steel

КНДР відправила до росії балістичні ракети

Японські торгові доми очікують скорочення прибутків від металургійного бізнесу

Реальна собівартість електроенергії для населення становить 3,5 грн – Кучеренко

Міжнародна торгова палата закликала ЄС до діалогу щодо вуглецевого мита

Польща за три місяці імпортувала 378,7 тис тонн сталі 

Уряд зобов’язав УЗ перерахувати 1,5 млрд грн до бюджету

ВСІ НОВИНИ ⇢