ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

Новини ТЕК
ДТЕК Енерго спрямував прибуток за минулий рік на відбудову ТЕС

Енергохолдинг “ДТЕК Енерго” за підсумками 2023 року отримав прибуток в розмірі 13,7 млрд грн та спрямував його у ремонти та відновлення теплоелектростанцій після масованих обстрілів, а також інвестиції у видобуток вугілля на шахтах. Про це повідомили у пресслужбі компанії з посиланням.

На фінансовий результат компанії у минулому році вплинули декілька факторів, зазначають у “ДТЕК Енерго”.

По-перше, зменшення курсових збитків через менше знецінення гривні до долара у 2023 році, порівняно із 2022 роком. По-друге, вищими у 2022 році витратами через знецінення в результаті ворожих масованих обстрілів основних засобів, дебіторської заборгованості та інших активів компанії і, як наслідок, – зменшенням амортизаційних витрат у 2023 році.

У компанії наголосили, що отриманий прибуток спрямували у безпрецедентну ремонтну кампанію на ТЕС “ДТЕК Енерго”, що продовжують зазнавати масованих ударів ворога, та у інвестиції у видобуток вугілля, необхідного для надійної роботи теплової генерації, підготовку та проходження опалювального сезону.

В компанії нагадали, що через пошкодження від атак на кінець осінньо-зимового періоду 2022/2023 були недоступні 1,4 ГВт потужностей теплової генерації ДТЕК.

“У 2023 році інвестиції компанії у ремонти ТЕС та український вуглевидобуток склали рекордні майже 11 млрд грн в порівнянні з 6 млрд грн у 2022 році. Також минулого року було інвестовано 1,3 млрд грн у формування запасу критичного та резервного обладнання на випадок обстрілів”, – зазначається у повідомленні.

Завдяки цьому вдалося відремонтувати після обстрілів зими 2022/2023 10 енергоблоків, 2 додатково розконсервувати, реалізувати планові ремонти на 26 енергоблоках, додали у “ДТЕК Енерго”. Крім того, для збільшення видобутку вугілля минулого року шахтарі ввели в роботу 26 нових лав, у січні – березні 2024 року – 8 нових лав.

“Усі інвестиції були профінансовані виключно за рахунок власних коштів компанії”, – наголосили у “ДТЕК Енерго”.

У компанії нагадали, що у березні-квітні 2024 року ворог пошкодив або знищив понад 80% теплової генерації компанії. За попередніми даними, для відновлення потужностей, втрачених через обстріли росіян по ТЕС, необхідно близько 14 млрд грн ($350 млн). Це завдані збитки обладнанню і вартість проведення ремонтних робіт. Значну частину коштів на відновлення компанія спрямує з власних ресурсів.

“В умовах війни, ТЕС, шахти та машинобудівні підприємства “ДТЕК Енерго” продовжують підтримувати надійність української енергосистеми та активно готуються до майбутнього опалювального сезону. Триває ліквідація наслідків останніх обстрілів, відновлювальні роботи на станціях, гірники продовжують видобувати вугілля для підтримки української енергосистеми”, – запевнили в компанії.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції “ДТЕК Енерго” були атаковані російськими військами близько 180 разів.

Новини

17 Травня 2024

G7 підтримає пропозицію ЄС про передачу Україні доходів від активів Росії

У порту Бельгії запускають плавучу сонячну електростанцію

Ризький порт збільшив перевалку металургійної сировини на 37,2% 

У Кабміні прогнозують продовження торговельного безвізу с ЄС на 2025-2026 роки

Після підвищення температури вдасться припинити відключення

Сентравіс поставить 50 тонн пічних труб на американський ринок

Австрія створила фонд на 500 млн євро для підтримки експорту в Україну 

16 Травня 2024

Thyssenkrupp скоротила квартальний збиток майже утричі

Суха Балка оновлює обладнання шахти Ювілейна

Туреччина відправляє до ЄС російську нафту, видаючи її за свою

Порт Констанца отримає інвестиції у розмірі 130 млн євро

Thyssenkrupp повідомила про збитки

Байден збільшив мито на китайські сонячні панелі

В Україні ввечері знову обмежать електроенергію для промислових споживачів

Окупанти обстріляли одну з шахт у Донецькій області

Концерн Rheinmetall побудує в Україні підприємство з виробництва ППО 

ВСІ НОВИНИ ⇢