ArcelorMittal може вивести з Британії один зі своїх головних підрозділів

Економіка Металургія Новини
ArcelorMittal може вивести з Британії один зі своїх головних підрозділів

ArcelorMittal, друга за величиною сталеливарна компанія світу, попередила британську владу про можливий відхід із країни одного зі своїх головних підрозділів.

Про це в листі до міністра житлово-комунального господарства Великої Британії Майкла Гоува написав керуючий директор ArcelorMittal Kent Wire Меттью Брукс, пише Financial Times.

Як йдеться в матеріалі, ArcelorMittal Kent Wire, що постачає сталь для будівництва, може залишити ринок країни в разі схвалення заявки компанії Peel Waters на реконструкцію частини Чатемського порту (Chatham Docks) у графстві Кент на південному сході Англії під житлову та комерційну нерухомість. Місцева влада має розглянути заявку в середу, 8 травня 2024 року.Брукс закликає Гоува втрутитися і забезпечити більш ретельний аналіз заявки.

За словами менеджера, закриття і подальша реконструкція частини порту матимуть «сейсмічні несприятливі наслідки» для британської економіки і низки стратегічно важливих галузей.

У разі схвалення заявки у ArcelorMittal, «на жаль, не буде вибору, окрім як залишити Чатемський порт і майже напевно припинити діяльність у Британії, з огляду на відсутність інших підходящих об’єктів», — йдеться в листі.

Компанія використовує порт для відправки продукції. Операції компанії на цьому об’єкті забезпечують близько 30% поставок арматури залізобетонних конструкцій у Британії, що робить його стратегічно важливим для економіки країни, зазначає Брукс.

ArcelorMittal постачала матеріали для таких великих інфраструктурних проєктів, як лондонська залізниця Crossrail, високошвидкісна залізниця HS1 і п’ятий термінал аеропорту Хітроу.

ArcelorMittal є другою за величиною металургійною компанією світу, її випереджає тільки China Baowu Steel Group. В Україні ArcelorMittal володіє найбільшим у країні металургійним комбінатом АрселорМіттал Кривий Ріг.

Новини

17 Травня 2024

США не хочуть віддавати U.S.Steel японцям

У I кварталі виручка Vallourec скоротилась на 26%

Шведська компанія хоче побудувати ще чотири заводи водневої металургії

Єврокомісія почала розслідувати імпорт білої жерсті з Китаю

Dunaferr модернізує прокатні стани

Нафтогаз з початку року запустив 7 нових свердловин – Шмигаль

Україна запропонувала Аргентині та Чилі зону вільної торгівлі

Внаслідок бойових дій на території України викиди СО2 сягнули 180 млн тонн

Китай інвестує у зелене авіаційне паливо

російські порти знизили перевалку вантажів на 4%

Виробництво сталі в Китаї скоротилось на 3%

Металурги у квітні збільшили експорт довгого прокату на 7,6%

Уряд змінив порядок бронювання від мобілізації на підприємствах двох сфер економіки

Україна вийшла на максимальну потужність імпорту електроенергії з ЄС

Уряд виділив 1,5 млрд грн для відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Данія виділить Україні новий пакет військової допомоги на 750 млн євро

ВСІ НОВИНИ ⇢