ЕКУ відновлює цільовий імпорт електроенергії для промислових споживачів

Новини ТЕК
ЕКУ відновлює цільовий імпорт електроенергії для промислових споживачів

Державний енерготрейдер АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ) відновлює цільовий імпорт електроенергії для промислових споживачів, які прагнуть зменшити тривалість планових обмежень енергопостачання. Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі компанії.

Як зазначається у повідомленні, відповідно до постанови Кабінету міністрів № 1127 від 27 жовтня 2023 року, у разі планових обмежень енергопостачання в Україні такі заходи не розповсюджуються на підприємства, які закуповують імпортовану електроенергію. Для цього її частка в конкретну годину споживання має становити не менш як 30% (у період з жовтня до квітня – не менше 50%).

У компанії повідомили, що у зв’язку з дефіцитом електроенергії в енергосистемі ЕКУ веде перемовини щодо укладення договорів на цільовий імпорт з великими промисловими споживачами.

«ЕКУ здійснювала цільовий імпорт електроенергії своїм споживачам протягом осінньо-зимового періоду 2022-2023. Нині ми фіксуємо поновлення попиту на таку послугу і готові забезпечувати українські підприємства імпортною електроенергією, допомагаючи їм уникати збитків через переривання виробничих процесів», – зазначив Віталій Бутенко, генеральний директор ЕКУ.

За даними компанії, одночасно з цим ЕКУ продовжує збільшувати обсяги імпорту електроенергії з ЄС для підтримки енергосистеми. У травні компанія додатково розпочала імпорт електроенергії із ще однієї країни – Польщі. Таким чином, ЕКУ нині постачає її із чотирьох країн ЄС – Румунії, Словаччини, Угорщини та Польщі. У квітні компанія збільшила імпорт в 1,5 раза, щоб забезпечити потреби енергосистеми і своїх споживачів.

Як повідомлялось, за даними НЕК «Укренерго», другий день поспіль фіксується рекордний обсяг імпорту електроенергії в Україну із Європи. Попри це через значний дефіцит електроенергії системний оператор був змушений подовжити застосування графіків обмеження потужності для промислових споживачів. Сьогодні, 14 травня, графіки обмеження потужності для промислових споживачів будуть діяти з 16:00 до 07:00 15 травня.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢