У березні цього року промвиробництво ЄС зросло на 0,6%

Економіка Новини
У березні цього року промвиробництво ЄС зросло на 0,6%

У березні цього року промислове виробництво з урахуванням сезонних коливань зросло на 0,6% у зоні євро та на 0,2% у ЄС-27 порівняно з лютим.

Промислове виробництво у лютому цього року зросло на 1,0% у зоні євро та на 0,9% у ЄС-27. У березні цього року, порівняно з березнем 2023 року, промислове виробництво в обох сферах знизилося на 1,0%. Як повідомляє портал Steel Orbis, такі дані наводить Євростат, Статистичне управління Європейського Союзу.

Порівняно з лютим, у березні виробництво товарів тривалого користування знизилося на 1,1% у єврозоні та на 1,0% у ЄС-27, тоді як виробництво капітальних товарів зросло на 1,0% у єврозоні та на 0,7% у єврозоні країнах ЄС-27 у місячному порівнянні. Цього місяця випуск споживчих товарів нетривалого користування в обох сферах знизився на 2,7 відсотка порівняно з попереднім місяцем. У березні виробництво проміжних товарів знизилося на 0,5 відсотка в зоні євро та ЄС-27, а виробництво енергії знизилося на 0,9 відсотка у зоні євро та на 0,2 відсотка в ЄС-27 порівняно з попереднім місяцем.

Серед держав-членів у березні найвище зростання у місячному порівнянні було зареєстровано в Ірландії (12,8%), Бельгії (6,8%) та Люксембурзі (4,5%), а найбільше зниження було зафіксовано у Словенії (5, 9%). Польща (5,1%) та Данія (4,3%).

Порівняно з тим же місяцем 2023 року у березні цього року виробництво засобів виробництва зросло на 1,8% у зоні євро та на 1,5% у ЄС-27. У тому ж місяці виробництво споживчих товарів тривалого користування скоротилося на 8,3% у зоні євро та на 7,5% у ЄС-27, тоді як виробництво проміжних товарів упало на 2,3% у зоні євро та на 2,2% у зоні євро ЄС-27, скрізь у річному порівнянні. У цьому місяці виробництво споживчих товарів нетривалого користування знизилося на 7,0% у зоні євро та на 5,1% у ЄС-27, а виробництво енергії знизилося на 3,5% у зоні євро та на 2,6% у ЄС-27 , також скрізь у річному порівнянні.

У березні найвище зростання у річному порівнянні було зареєстровано в Ірландії (37,0%), Кіпрі (8,5%) та Румунії (3,5%), а у Фінляндії (7,7%), Болгарії (7,6) %) та Австрії (7,0%) зафіксовано найбільш різке зниження.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢