Укрзалізниця просить уряд забронювати критичних працівників

Економіка Новини
Укрзалізниця просить уряд забронювати критичних працівників

АТ «Укрзалізниця» просить уряд дозволити бронювати всіх критичних для перевізного процесу працівників, адже за цими посадами вже є дефіцит. Про це пише «Економіча правда».

У компанії розповіли, що через повномасштабне вторгнення РФ уже гостро відчувають брак фахівців критично важливих професій для організації перевезень, а також для забезпечення електрикою споживачів та життєзабезпечення територіальних громад.

«Приблизно 80% співробітників, без яких залізниця не може працювати та забезпечувати безпеку рух, — це колійники, машиністи, енергетики, обхідники вагонів та інші. Ці посади наразі укомплектовані близько 76%. Тобто навіть за умови правил бронювання військовозобов’язаних працівників, що діяли відповідно до рішень Генерального штабу Збройних сил до квітня 2024 року, Укрзалізниця вже відчувала дефіцит кадрів», — зазначили у товаристві.

Така ситуація зумовлена низкою факторів: окупацією територій з працівниками, вимушеною міграцією, специфікою професій. Окрім того, від початку повномасштабного вторгнення було мобілізовано понад 12 тис. співробітників товариства, із яких повернулися до цивільного життя понад 1500 осіб. Приблизно 10% залізничників нині у лавах ЗСУ.

Наразі компанії надважливо зберегти наявну кількість співробітників, наголошують в Укрзалізниці. Окрім того, що товариство є монополістом на ринку залізничних перевезень, які є одними з основних шляхів для пасажирського та вантажного транспорту, компанія проводить евакуацію цивільного населення, поранених військових.

Також УЗ — одна з найбільших компаній-операторів системи розподілу електроенергії та постачає її як для власних потреб, так і для населення та промисловості, тож стабільна робота критична для проходження осінньо-зимового періоду.

«У зв’язку з цим Укрзалізниця активно співпрацює з урядом для врахування потреб у бронюванні працівників, критично необхідних для безперебійного функціонування залізниці в умовах війни. Ми сподіваємося, що для Укрзалізниці будуть запроваджені правила бронювання військовозобов’язаних працівників, аналогічні тим, що вже діють для підприємств паливно-енергетичного комплексу та їхніх підрядних організацій, системи життєзабезпечення та оборонної промисловості», — заявили в УЗ.

Новини

14 Червня 2024

EUROFER закликає продовжити обмеження надлишкових сталеплавильних потужностей

У порт Маріуполя зайшов перший з початку окупації ворожий танкер з пальним

Рівнеазот Фірташа відновив виробництво добрив

Німецька компанія займатиметься будівництвом сонячних електростанцій в Україні

Видобувна асоціація закликає запровадити мораторій на здорожчання пального до кінця війни

Україна збільшила надходження від експорту чорних металів на 7,2%

Україна скоротила експорт чавуну на 20%

Україна наростила експорт брухту чорних металів на 32,2%

Обсяги перевезень вантажів у контейнерах залізницею за 5 місяців зросли на 60%

Хто ще не виїхав – залишать країну: До 20 годин без світла і тепла взимку обіцяє влада населенню

Збитки для клімату через війну досягли позначки у $32 млрд

Необхідність імпортувати 80% електроенергії матиме негативний вплив на промисловість – Інтерпайп Сталь

У Європі вбачають у відновлюваній енергетиці основу для відбудови України

Україна домовилася з американською Venture Global про постачання СПГ

Українські металурги відправляють на експорт майже дві третини виробленого прокату

Економічне бронювання: додаткові надходження дозволять фінансувати армію 

ВСІ НОВИНИ ⇢