Запоріжсталь завершив капремонт домни №2,

Економіка Металургія Новини
Запоріжсталь завершив капремонт домни №2,

Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь” роздуває доменну піч №2 після короткострокового ремонту третього розряду. про це повідомляє прес-служба підприємства.

Згідно з інформацією підприємства в середу, капремонт тривав цілодобово протягом шести діб. Роздування ДП-2 триватиме до кінця поточного тижня. На оновлення домни комбінат спрямував понад 85 млн грн.

“Фахівці доменного цеху та інжинірингової служби “Запоріжсталі” спільно з фахівцями “Метінвест-Промсервісу” і “Запоріжвогнетриву” в повному обсязі виконали заплановані роботи з оновлення другої домни. Капремонту передував ґрунтовний підготовчий етап, що дало змогу знизити терміни ремонту на добу”, – зазначив генеральний директор підприємства Роман Слободянюк.

Сукупно на майданчику працювало близько 200 фахівців комбінату та підрядних організацій. Серед основних виконаних робіт – заміна засипного апарату, ремонт устаткування ливарного двору, систем гідравліки та змащення, ремонт металоконструкцій і рейкових шляхів бункерної естакади, а також техобслуговування систем аспірації виробничого агрегату.

Основна мета ремонту ДП-2 – підвищення надійності обладнання та сталості виробничого процесу на доменній печі, поліпшення якості продукції, пояснюється в прес-релізі.

При цьому нагадується, що за час повномасштабної війни “Запоріжсталь” спрямувала на оновлення виробничого обладнання та очисних споруд, що працюють у комплексі, понад 1,2 млрд грн. Основна увага була сконцентрована на підтримці та оновленні обладнання для забезпечення його надійної роботи в непередбачених умовах.

Як повідомлялося, “Запоріжсталь” за січень-квітень 2024 року наростила випуск прокату на 59,1% порівняно з аналогічним періодом 2023 року – до 844,8 тис. тонн із 530,9 тис. тонн, сталі на 56,1% – до 1 млн 9,3 тис. тонн, чавуну – на 46,5%, до 1 млн 50,4 тис. тонн.

“Запоріжсталь” у 2023 році наростила випуск прокату на 57,2% порівняно з 2022 роком – до 2 млн 54,7 тис. тонн, сталі на 65,4% – до 2 млн 466,9 тис. тонн, чавуну – на 35,3%, до 2 млн 718,9 тис. тонн.

“Запоріжсталь” – одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого користується широким попитом у споживачів як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу.

“Запоріжсталь” перебуває в процесі інтеграції в групу “Метінвест”, основними акціонерами якої є ПрАТ “Систем Кепітал Менеджмент” (71,24%) і група компаній “Смарт-холдинг” (23,76%).

ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.

Новини

14 Червня 2024

EUROFER закликає продовжити обмеження надлишкових сталеплавильних потужностей

У порт Маріуполя зайшов перший з початку окупації ворожий танкер з пальним

Рівнеазот Фірташа відновив виробництво добрив

Німецька компанія займатиметься будівництвом сонячних електростанцій в Україні

Видобувна асоціація закликає запровадити мораторій на здорожчання пального до кінця війни

Україна збільшила надходження від експорту чорних металів на 7,2%

Україна скоротила експорт чавуну на 20%

Україна наростила експорт брухту чорних металів на 32,2%

Обсяги перевезень вантажів у контейнерах залізницею за 5 місяців зросли на 60%

Хто ще не виїхав – залишать країну: До 20 годин без світла і тепла взимку обіцяє влада населенню

Збитки для клімату через війну досягли позначки у $32 млрд

Необхідність імпортувати 80% електроенергії матиме негативний вплив на промисловість – Інтерпайп Сталь

У Європі вбачають у відновлюваній енергетиці основу для відбудови України

Україна домовилася з американською Venture Global про постачання СПГ

Українські металурги відправляють на експорт майже дві третини виробленого прокату

Економічне бронювання: додаткові надходження дозволять фінансувати армію 

ВСІ НОВИНИ ⇢