Запоріжсталь завершив капремонт домни №2,

Економіка Металургія Новини
Запоріжсталь завершив капремонт домни №2,

Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь” роздуває доменну піч №2 після короткострокового ремонту третього розряду. про це повідомляє прес-служба підприємства.

Згідно з інформацією підприємства в середу, капремонт тривав цілодобово протягом шести діб. Роздування ДП-2 триватиме до кінця поточного тижня. На оновлення домни комбінат спрямував понад 85 млн грн.

“Фахівці доменного цеху та інжинірингової служби “Запоріжсталі” спільно з фахівцями “Метінвест-Промсервісу” і “Запоріжвогнетриву” в повному обсязі виконали заплановані роботи з оновлення другої домни. Капремонту передував ґрунтовний підготовчий етап, що дало змогу знизити терміни ремонту на добу”, – зазначив генеральний директор підприємства Роман Слободянюк.

Сукупно на майданчику працювало близько 200 фахівців комбінату та підрядних організацій. Серед основних виконаних робіт – заміна засипного апарату, ремонт устаткування ливарного двору, систем гідравліки та змащення, ремонт металоконструкцій і рейкових шляхів бункерної естакади, а також техобслуговування систем аспірації виробничого агрегату.

Основна мета ремонту ДП-2 – підвищення надійності обладнання та сталості виробничого процесу на доменній печі, поліпшення якості продукції, пояснюється в прес-релізі.

При цьому нагадується, що за час повномасштабної війни “Запоріжсталь” спрямувала на оновлення виробничого обладнання та очисних споруд, що працюють у комплексі, понад 1,2 млрд грн. Основна увага була сконцентрована на підтримці та оновленні обладнання для забезпечення його надійної роботи в непередбачених умовах.

Як повідомлялося, “Запоріжсталь” за січень-квітень 2024 року наростила випуск прокату на 59,1% порівняно з аналогічним періодом 2023 року – до 844,8 тис. тонн із 530,9 тис. тонн, сталі на 56,1% – до 1 млн 9,3 тис. тонн, чавуну – на 46,5%, до 1 млн 50,4 тис. тонн.

“Запоріжсталь” у 2023 році наростила випуск прокату на 57,2% порівняно з 2022 роком – до 2 млн 54,7 тис. тонн, сталі на 65,4% – до 2 млн 466,9 тис. тонн, чавуну – на 35,3%, до 2 млн 718,9 тис. тонн.

“Запоріжсталь” – одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого користується широким попитом у споживачів як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу.

“Запоріжсталь” перебуває в процесі інтеграції в групу “Метінвест”, основними акціонерами якої є ПрАТ “Систем Кепітал Менеджмент” (71,24%) і група компаній “Смарт-холдинг” (23,76%).

ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢