Recycling Solutions у 2023 році майже наполовину збільшила постачання гранульованого шлаку до ЄС

Економіка Новини
Recycling Solutions у 2023 році майже наполовину збільшила постачання гранульованого шлаку до ЄС

Компанія Recycling Solutions у минулому році збільшила постачання гранульованого шлаку до країн ЄС у порівнянні з 2022 роком на +47,5%, до 324,5 тисяч тонн. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Загалом 44% будівельних домішок, які реалізує Recycling Solutions, були експортовані. У 2023 році найбільші обсяги придбали клієнти з Польщі та Словаччини. Окрім шлаку, восени 2023 року компанія вперше серед українських виробників відвантажила на експорт 1 380 тонн сухої золи.

Також минулого року Recycling Solutions відвантажила 407,2 тис. т гранульованого шлаку українським клієнтам, що на 69% більше, ніж у попередньому році.

“Нам вдалося залучити нових клієнтів та розширити ринок збуту попри те, що європейський будівельний сектор переживає кризовий період, — розповів Вадим Хорошко, директор департаменту будівельних домішок Recycling Solutions. — У Європі бракує власної аналогічної сировини, і Україна може задовольнити попит європейських виробників. Для нас це можливість підтримати національну економіку та забезпечити надходження валюти в країну”.

 В Україні попит на будівельні домішки забезпечують проєкти з відбудови та поява невеликих тендерів на відновлення дорожнього покриття. У 2023 році Recycling Solutions реалізувала 363,3 тис. т відвального шлаку, який використовується для будівництва та швидких ремонтів доріг. Також компанія відвантажила 282 тис. т інших золошлакових матеріалів, що на 30% перевищує показники 2022 року.

Пресслужба також нагадує, що у 2023 році Recycling Solutions успішно запустила фабрику з виробництва алюмосилікатної мікросфери в місті Бурштині Івано-Франківської області. Фабрика працює на обладнанні, евакуйованому у 2022 році з міста Дружківки (Донецька обл.), яке знаходилося у безпосередній близькості до лінії фронту. Інвестиції у проєкт склали 313 тисяч доларів США. Запуск виробництва дозволив відвантажити 521 т мікросфери за 2023 рік.

Нагадаємо, у 2023 році Україна збільшила експорт гранульованого шлаку до ЄС на 53% — до 367 тисяч тонн — та стала четвертим за обсягом постачальником цього будівельного матеріалу. Основними споживачами цього продукту є цементні заводи.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢