Вартість відбудови в Україні складає понад $480 млд

Економіка Новини
Вартість відбудови в Україні складає понад $480 млд

За останньою оцінкою, вартість відбудови в Україні складає понад 480 мільярдів доларів. Про це під час сайд-івенту «Планування зеленого відновлення та реконструкції України» на Міжнародному транспортному форумі в Лейпцизі заявив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

«Не чекаючи перемоги ми вже проводимо відбудову як будинків та квартир, так і соціальних та інфраструктурних об’єктів, доріг та мостів. Нам важливо забезпечити житлом людей, які його втратили, відновити транспортне сполучення та можливості для логістики, як цивільної так і військової. Це перші пріоритети відновлення, над якими ми працюємо. Саме тому нам важливо не просто відновлювати зруйноване, а відновлювати з підходом “building back better”, з урахуванням нових викликів, потреб, можливостей та ресурсів, із довгостроковим плануванням» – відзначив Сергій Деркач.

Відзначимо, що в лютому 2024 року Уряд України, Група Світового банку, Європейська Комісія та Організація Об’єднаних Націй оприлюднили результати оновленої «Швидкої оцінки завданої шкоди та потреб на відновлення (RDNA3)». Згідно з оцінкою, станом на 31 грудня 2023 року загальна вартість відбудови та відновлення в Україні становить 486 мільярдів доларів США впродовж наступного десятиліття. Ця цифра вища, ніж потреби, оцінені в 411 мільярдів доларів США рік тому.

Оцінка RDNA3, яка охоплює завдану шкоду за майже дворічний період з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року до 31 грудня 2023 року, демонструє, що пряма шкода в Україні сягнула майже 152 мільярдів доларів США, причому найбільш постраждалими секторами є житловий сектор, транспорт, торгівля та промисловість, енергетика і сільське господарство.

Новини

26 Липня 2024

Найскладніший період літа вже позаду, але невідомо що буде взимку – Укренерго

В Міненерго кажуть, що працюють над покращенням ситуації зі світлом

США скоротили імпорт прокату на 23%

Рада не відмовляється від ідеї підвищення ПДВ

POSCO знизила виплавку сталі

Кількість працюючих індустриальних парків може збільшись до 20

Залізниці України та Польщі домовились розвивати сполучення

Євросоюз надасть Україні ще 68 великих генераторів

Польща допомогла – в Україні скорочені обсяги обмеження світла

ЄС виділив Україні перший транш у 1,5 млрд євро із заморожених активів РФ

Усть-Дунайськ перетворять на хаб з імпорту добрив 

ЄС може запустити розслідування щодо продаж г/к рулону за квотою “інших країн”

В Росії різко уповільнилося промислове виробництво 

ОККО формує парк вагонів-цистерн

EUROFER: У 2024 році видиме споживання сталі в ЄС повинно відновитися

США знайшли 2 млрд дол на військову допомогу Україні

ВСІ НОВИНИ ⇢