G7 підтримали пропозицію про передачу Україні доходів від активів рф

Економіка Новини
G7 підтримали пропозицію про передачу Україні доходів від активів рф

Міністри фінансів G7 підтримали ідею надання Україні кредиту, забезпеченого прибутками від заморожених російських активів, з метою забезпечення фінансування Києва після 2024 року. Про це повідомляє Financial Times, яка ознайомилась з проєктом комюніке зустрічі міністрів.

Як зазначається, обговорення міністрів ґрунтувалося на пропозиції США, видати Україні кредит у розмірі близько 50 млрд доларів, який буде погашатися за рахунок прибутків від активів російського центрального банку на суму близько 190 млрд євро.

Міністри заявили, що вони “досягли прогресу” в опрацюванні варіантів “виведення” прибутків, згідно з проєктом комюніке. Вони додали, що лідерам G7 будуть представлені варіанти того, як вибудувати кредит до саміту в червні.

Вони також пообіцяли продовжувати тиснути на Китай, щоб той скоротив промислові субсидії, які, на їхню думку, витісняють західних конкурентів з бізнесу, і заявили, що реалізація найбільш значущої глобальної податкової угоди за більш ніж століття є “головним пріоритетом”.

За словами людей, знайомих з ходом переговорів, багато деталей кредиту ще не узгоджено, включаючи суму, хто його видасть і як він буде гарантований у разі дефолту України або якщо прибутки не будуть матеріалізовані.

Своєю чергою міністр фінансів України Сергій Марченко, який був присутній на зустрічі G7 зазначив, що системні обстріли Росією енергосистеми України збільшують збитки та сповільнюють економічну діяльність, та як наслідок можуть призвести до зростання дефіциту держбюджету.

Він додав, що пошук механізмів конфіскації заморожених активів РФ та спрямування їх на потреби України – стало ще більш актуальним питанням, враховуючи можливе продовження активних бойових дій у наступному році та збереження значних фінансових потреб.

Марченко привітав прогрес щодо позики, забезпеченої прибутками та висловив сподівання щодо якнайскорішого прийняття рішення щодо механізмів використання російських активів, та доходів, що вони генерують.

Новини

6 Вересня 2024

У липні інфляція зросла до 5,4%

Зелений перехід сталеливарних виробників під загрозою – EUROFER

Туреччина збільшила імпорт брухту до 11,6 млн тонн

Канада вводить антидемпінгові мита на катанку з Китаю, Єгипту та В’єтнаму

Швеція виділить майже $50 млн на підтримку енергосектору України

Галущенко обіцяє, що зима пройде нормально

Україна домовляється щодо збільшення імпорту електроенергії з ЄС

Уніфікація тарифів на вантажні перевезення УЗ не має економічного обгрунтування – експерт

Європейський ринок г/к рулону найслабший за останні роки

Уряд прийняв всі необхідні рішення щодо релокації шахт – Шмигаль

Галущенко відзвутував про сотні мегават нових потужностей

Linde India придбає промислові газові активи Tata Steel на сталеливарному заводі Kalinganagar

В Бразилії знизились ціни на гарячекатаний рулон

Дніпровський метзавод знизив виробництво прокату на 54,6%

Канадська Cyclone Metals розпочала виробництво окатишів прямого відновлення

Будівництво в Євросоюзі у червні зросло на 1,4%

ВСІ НОВИНИ ⇢