EUROFER закликає продовжити обмеження надлишкових сталеплавильних потужностей

Економіка Металургія Новини
EUROFER закликає продовжити обмеження надлишкових сталеплавильних потужностей

Європейський алюмінієвий союз та EUROFER, що представляють алюмінієвий та сталеливарний сектори Європи, опублікували спільну заяву, в якій наголошується на нагальній необхідності досягнення прогресу у переговорах щодо Глобальної угоди щодо сталого розвитку сталі та алюмінію. Вони наголошують на загрозі існування неринкових надлишкових потужностей та проблеми декарбонізації, закликаючи до узгодження політичних підходів між країнами-однодумцями, пише портал Steel Orbis.

З моменту початку переговорів у жовтні 2021 року неринкові надлишкові потужності зберігаються і навіть збільшуються, особливо через розширення потужностей Китаю, що підтримуються державою, в інших регіонах, таких як Південно-Східна Азія, Індія та Близький Схід. Ці ринкові перекоси призводять до зниження цін та зростання витрат, загрожуючи життєздатності алюмінієвої та сталеливарної промисловості.

Для вирішення цих проблем у заяві міститься заклик до створення нових торгових інструментів, таких як загальний режим тарифікації та система моніторингу імпорту. Ці заходи допоможуть впоратися з неринковими надмірними потужностями та запобігти обходу через виробничо-збутові ланцюжки. Високі витрати на “зелений” перехід ще більше знижують конкурентоспроможність цих секторів, тому для скорочення глобальних викидів вуглецю дуже важливо порозумітися з приводу виробничих витрат.

Асоціації закликають політиків приділити першочергову увагу вирішенню проблеми неринкових надлишкових потужностей та активізувати переговори щодо кліматичної складової. У зв’язку з виборами, що наближаються, вони закликають до якнайшвидшого досягнення значущої угоди в інтересах промисловості як ЄС, так і США. Крім того, вони наголошують, що суттєва глобальна угода між ЄС та США могла б вирішити давню суперечку про тарифи по розділу 232, яка негативно вплинула на європейську промисловість.

Пол Восс та Аксель Еггерт, генеральні директори асоціацій European Aluminum та EUROFER відповідно, наголошують на важливості якнайшвидшого досягнення суттєвої угоди для забезпечення стійкості та конкурентоспроможності промисловості з обох боків Атлантики. Асоціації, як і раніше, готові підтримувати подальші переговори та спільні зусилля щодо досягнення цієї важливої ​​угоди.

Новини

21 Червня 2024

Уряд рекомендував збільшити терміни повернення валютного виторгу від експорту металу та зерна

Імпорт довгого прокату в Італії впав на 40,9%

На Донеччині припинено електропостачання шахти Добропіллявугілля

Кабмін затвердив порядок використання коштів Фонду декарбонізації

Pilbara Minerals планує збільшити виробництво літію на руднику Pilgangoora

Уряд може змінити один з критеріїв для бронювання працівників

Японія ввела санкції проти компанії з Китаю, що постачає мікрочіпи для російських дронів

Світове виробництво чавуну скоротилось майже на 2%

З початку великої війни Україна отримала понад 85 млрд дол допомоги

Україна залишається на 22 місці у рейтингу світових виробників сталі

З вересня уряд запустить механізм кешбеку в межах програми Купуй українське

Кривий Ріг Цемент побудує власну електростанцію

Китайська компанія інвестує 1,2 млрд євро у виробництво акумуляторів для електромобілів у Словаччині

Шотландський завод Liberty Steel не в змозі купувати сляби

Середня зарплата в Україні нижча у 4 рази від польської

Металурги України збільшили експорт плоского прокату на 27,5%

ВСІ НОВИНИ ⇢