Київський КПК може призупинити роботу за відсутності бронювання незамінних працівників

Економіка Новини
Київський КПК може призупинити роботу за відсутності бронювання незамінних працівників

Містоутворююче підприємство Обухова (Київська обл.) Київський картонно-паперовий комбінат (ККПК) прогнозує можливість призупинення роботи підприємства у разі тотальної мобілізації працівників-чоловіків, яких неможливо замінити жінками, що крім відсутності необхідної продукції у споживачів може спричинити складність функціонування всієї Обухівської громади.

“Великий бізнес, зокрема Київський картонно-паперовий комбінат австрійського Pulp Mill Holding, вже моделює наслідки кадрового дефіциту. Побоювання залишитися без здатності забезпечувати необхідні виробничі процеси підприємства через нестачу персоналу, не безпідставні – наразі у лавах ЗСУ кожен 10-й співробітник комбінату. На дільницях, де раніше працювали переважно чоловіки, сьогодні можна побачити жінок, адже ККПК розпочав програми з професійного навчання, завдяки яким можна опанувати нову професію за рахунок підприємства – наприклад, водійки навантажувача”, – розповіли агентству “Інтерфакс-Україна” у пресслужбі ККПК.

Водночас, наголошують на комбінаті, є працівники, замінити яких складно, а іноді й неможливо. Зокрема, щоб стати машиністом папероробної або карторобної машини, необхідно близько п’яти років, оскільки потрібно опанувати низку поетапних робіт.

У пресслужбі ККПК наголосили, що незамінність професіоналів паперової галузі обумовлена і тим, що виробництво паперу пов’язане з підвищеним рівнем шуму, температури, вологості та вібрації, тому люди, які працюють у цехах, повинні бути фізично витривалими.

“На підприємстві є й професії, де, за вимогами охорони праці, можуть працювати лише чоловіки. Тому варіант заміни їх жінками неможливий. Якщо таких співробітників мобілізують, зупиниться виробництво”, – припускають на комбінаті.

При цьому, прогнозують у компанії, окрім того, що споживачі залишаться без санітарно-гігієнічної продукції, а великі виробники українських товарів без картонної тари, зупинка підприємства може кардинально вплинути на життя Обухівської громади.

“До складу Обухівської міської територіальної громади входить 25 населених пунктів: 24 села та місто Обухів. Із 50 тис. осіб населення понад 2 тис. працює на Київському КПК, і у 2023 році третину кошторису громади становили податки ККПК. Тому призупинення діяльності комбінату загрожує важкими наслідками”, – цитують у пресслужбі секретаря Обухівської міськради Ларису Іллєнко.

За її словами, у цьому випадку значно зменшяться надходження до місцевого бюджету, що вплине на соціально-економічний розвиток громади та торкнеться практично всіх галузей, зокрема освіти та медицини.

“У сфері ЖКГ виникне проблема з очищенням побутових стоків. Зникне опалення у багатоквартирних житлових будинках – споживачах підприємства, а це понад 20 тисяч абонентів. Але хочеться сподіватися, що громада зможе і надалі розраховувати на плідну співпрацю з комбінатом”, – вважає вона.

“З огляду на складні умови мобілізації, Київський картонно-паперовий комбінат стоїть перед серйозними викликами. Відповідь на питання, чи зможе підприємство зберегти свою стабільність і надалі залишається відкритою. Чи зможемо подолати кадровий голод і продовжувати роботу, покаже час”, – резюмують у пресслужбі Київського КПК.

Київський КПК – головне підприємство однойменної групи компаній, одного з найбільших підприємств Європи щодо випуску картонно-паперової продукції зі штатом понад 2,5 тис. працівників.

Як повідомлялося, у 2023 році комбінат випустив продукції (гофротари, паперової продукції санітарно-гігієнічного призначення, литої тари для яєць) на 7 млрд 568 млн грн, а в січні-травні поточного року – на 3 млрд 173 млн грн.

Власником комбінату є австрійський Pulp Mill Holding.

Новини

3 Липня 2024

У червні Україна збільшила імпорт електроенергії майже удвічі

Будівництво нових зелених електростанцій через боргову кризу опинилося під загрозою

Укрзалізниця планує встановити газові електростанції загальною потужністю 250 МВт

Туреччина збільшує імпорт металобрухту

Ціна залізної руди сягнула максимуму з початку літа

Україна та Норвегія погодили продовження транспортного безвізу

Україна накопичила у ПСГ 9,5 млрд куб м газу

Україна отримала від МВФ п’ятий транш на 2,2 млрд дол

Інтерпайп уклав контракт із найбільшим вагонобудівником у Європі

Постачання нафти з рф морем зросли до найвищого рівня з березня — Bloomberg

Укрнафта планує побудувати за три роки понад 1000 МВт газової генерації

У червні морпорти збільшили переробку вантажів на 30%

Запоріжкокс збільшив випуск продукції

Для відбудови України потрібно 1,5 млн будівельників – експерт

Китай опублікував нові правила для національного вуглецевого ринку

Транзит української продукції через угорський кордон збільшився на 30%

ВСІ НОВИНИ ⇢