Китайська економіка у І півріччі зросла на 5%

Економіка Новини
Китайська економіка у І півріччі зросла на 5%

Економіка Китаю у першому півріччі зросла на 5,0% у річному обчисленні, що відповідає цільовому показнику, встановленому урядом країни на поточний рік. Про це йдеться в повідомленні Національного статистичного бюро КНР, передає Укрінформ.

В абсолютних цифрах валовий внутрішній продукт (ВВП) Китаю за січень – червень досяг майже 61,7 трильйона юанів (близько 8,6 трлн дол.).За галузями промисловості додана вартість первинної (видобувна і сільське господарство) становила 3,1 трлн юанів (0,4 трлн дол.), збільшившись на 3,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року; вторинної (промислове виробництво) досягла 23,7 трлн юанів (3,3 трлн дол.), зростання на 5,8%; а третинної (сектор послуг) становила 35 трлн юанів (4,9 трлн дол.), збільшившись на 4,6%.

Поквартальна статистика свідчить, що за перший квартал ВВП у річному обчисленні зріс на 5,3%, а в другому темп уповільнився і зростання ВВП становило 4,7% порівняно з квітнем – червнем минулого року.

Аналітики вказують на ряд нерозв’язаних проблем у другій за обсягом економіці світу, зокрема, слабкий внутрішній попит, висока заборгованість і спад на ринку нерухомості, які стримують економічний прогрес Китаю і потребують додаткових зусиль для подолання.

Сьогодні в Пекіні розпочинається третій пленум ЦК правлячої Компартії, закрита чотириденна зустріч під головуванням голови КНР Сі Цзіньпіна, на якому 300 найвищих керівників Китаю обговорюватимуть перспективи національної економіки і прийматимуть рішення для стимулювання її зростання.

Очікується, що за підсумками пленуму будуть оголошені заходи з просування передового виробництва, перегляду системи оподаткування для обмеження боргових ризиків, стимулювання внутрішнього споживання та пожвавлення приватного сектору.

Ці рішення мають розвіяти занепокоєння з приводу того, що друга економіка світу рухається до тривалого періоду низького зростання або навіть дефляції.

Як повідомляв Укрінформ, Державне управління валютного контролю КНР заявило, що станом на кінець червня валютні резерви Китаю становили 3,2224 трильйона доларів США.

Новини

6 Вересня 2024

У липні інфляція зросла до 5,4%

Зелений перехід сталеливарних виробників під загрозою – EUROFER

Туреччина збільшила імпорт брухту до 11,6 млн тонн

Канада вводить антидемпінгові мита на катанку з Китаю, Єгипту та В’єтнаму

Швеція виділить майже $50 млн на підтримку енергосектору України

Галущенко обіцяє, що зима пройде нормально

Україна домовляється щодо збільшення імпорту електроенергії з ЄС

Уніфікація тарифів на вантажні перевезення УЗ не має економічного обгрунтування – експерт

Європейський ринок г/к рулону найслабший за останні роки

Уряд прийняв всі необхідні рішення щодо релокації шахт – Шмигаль

Галущенко відзвутував про сотні мегават нових потужностей

Linde India придбає промислові газові активи Tata Steel на сталеливарному заводі Kalinganagar

В Бразилії знизились ціни на гарячекатаний рулон

Дніпровський метзавод знизив виробництво прокату на 54,6%

Канадська Cyclone Metals розпочала виробництво окатишів прямого відновлення

Будівництво в Євросоюзі у червні зросло на 1,4%

ВСІ НОВИНИ ⇢