Рівнеазот збільшив випуск мінеральних добрив

Економіка Новини
Рівнеазот збільшив випуск мінеральних добрив

ПрАТ «Рівнеазот», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, запустив другий агрегат виробництва в цеху аміаку та наростив потужності з виробництва мінеральних добрив.

«Планові ремонтні роботи на «Рівнеазот» завершено, виробництво базових мінеральних добрив – збільшено. Базові цехи – аміаку та селітри – завантажено на 100%. До осіннього зростання попиту на мінеральні добрива – повністю готові. Підприємство планує забезпечити виробництво понад 50 тис. тонн аміачної селітри на місяць, відвантаження мінеральних добрив нашим покупцям відбувається чітко у відповідності до укладених контрактів. Завдяки системній модернізації, на заводі працює так звана розподільна система управління, що знижує виробничі ризики та забезпечує стабільність роботи підприємства в умовах перепадів та дефіциту електроенергії. Крім того, на підприємстві вже запроваджено низку енергоефективних рішень, спрямованих на оптимізацію витратних коефіцієнтів, скорочення втрат різних видів енергії та, відповідно, покращення показників собівартості добрив», – зазначив Михайло ЗАБЛУДА, Голова Правління ПрАТ «Рівнеазот».

Відповідно до виробничого плану, «Рівнеазот» виготовлятиме 1260 тонн аміаку/добу. Цех неконцентрованої азотної кислоти – 1300 тонн кислоти /добу. Цех з виробництва аміачної селітри – більше як 1630 тонн/добу (понад 50 тис тон на місяць).

Завантажити підприємство на 100% вдалось завдяки налагодженому імпорту електроенергії з-за кордону та реалізації на заводі проектів з запуску генераційних установок, які на 40% покривають витрати електроенергії за рахунок виробітку власної. Зокрема на «Рівнеазоті» побудовано та запущено спеціальне генераційне обладнання (турбогенератори) – агрегати, які виробляють електроенергію з пари, яка утилізується від хімічних процесів.

Проектна потужність генераційного обладнання складає близько 30 МВт/год. Електроенергія, вироблена на турбогенераторах, використовується винятково для власних потреб підприємства. Будівництво турбогенераторів для підприємства є одним із кроків, спрямованих на стабілізацію роботи обладнання цехів підприємства. Виробництво аміаку є найбільш залежним від стабільних джерел електроенергії та вважається базовим: з аміаку на підприємстві роблять інші види добрив – такі як аміачну селітру, ВАС, аміачну воду. Введення генераційного обладнання дозволяє стабілізувати виробничі процеси на підприємстві.

Холдинг OSTCHEM планомірно виводить потужності з виробництва аміачної селітри на повне завантаження, але відсоток навантаження залежить від платоспроможного попиту та обсягів імпорту. До 1 вересня 2024 року Черкаський «Азот» та «Рівнеазот» здатні виготовити 260 тис. тонн азотних добрив, а до завершення осіннього сезону – 1 млн тонн для потреб українського ринку. Під час осінньої посівної українські аграрії вносять близько 30-40% всіх добрив, які використовуються протягом року.

Як повідомлялося, 12 квітня Group DF спільно з Hyundai ENGINEERING CO підписали угоду про будівництво хімічного хабу у м. Рівне. Проект передбачає будівництво заводів з виробництва «зеленого» аміаку та водню на основі відновлюваних джерел електроенергії; нові підприємства та виробничі майданчики з виробництва азотних добрив та похідних хімічних продуктів.

Раніше повідомлялося, що OSTCHEM запустив на базі «Рівнеазот» виробництво КАС, потужністю 300 тис. тонн на рік. Проект орієнтований насамперед на фермерів західних регіонів України.

Новини

6 Вересня 2024

Європейський ринок г/к рулону найслабший за останні роки

Уряд прийняв всі необхідні рішення щодо релокації шахт – Шмигаль

Галущенко відзвутував про сотні мегават нових потужностей

Linde India придбає промислові газові активи Tata Steel на сталеливарному заводі Kalinganagar

В Бразилії знизились ціни на гарячекатаний рулон

Дніпровський метзавод знизив виробництво прокату на 54,6%

Канадська Cyclone Metals розпочала виробництво окатишів прямого відновлення

Будівництво в Євросоюзі у червні зросло на 1,4%

В Індії пропонують підвищити мита на імпорт сталі

Туреччина збільшує експорт арматури

Турецькі виробники протистоять імпорту дешевої сталі з Китаю

Fitch підвищило рейтинги України

Статки Коломойського за рік скоротились на 22%

УЗ планує закупити 20 потягів корейського виробництва

АМКУ дозволив ірландській CRH купити два цементних заводи в Україн 

5 Вересня 2024

Китай через санкції відмовився від російського вугільного родовища

ВСІ НОВИНИ ⇢