Завод British Steel у Скантропі може зупинитися в разі закриття доменної печі

Металургія Новини
Завод British Steel у Скантропі може зупинитися в разі закриття доменної печі

Прокатні заводи British Steel у Сканторпі можуть не продовжити роботу, якщо закриється остання доменна піч, повідомляє Argus.

Прокатні лінії працюють на газі, що уловлюється з доменної печі. Нещодавні проблеми зі стабільністю роботи печі та подальша нестача газу призвели до того, що деякі лінії працюють з перебоями. Наразі працює одна доменна піч, яка живиться сировиною, що є на складі.

“Якщо вони зупинять останню доменну піч і почнуть імпортувати напівфабрикати, їм доведеться використовувати рідкий газ і модифікувати нагрівальні печі, щоб вони могли працювати на іншому газопостачанні”, – повідомило джерело.

Перехід на одну піч і скорочення поставок газу вже вплинули на доступність деяких видів продукції, і сервісні центри очікують, що в найближчі місяці поставки через універсальні канали будуть обмежені, оскільки компанія робить вибір на користь більш важкої, менш збиткової продукції.

Виробництво в Скіннінгроув та Тіссайд може продовжуватись, оскільки обидва об’єкти вже мають газопостачання. Але виробництво рейок у Сканторпі припиниться без будь-яких інвестицій у газопостачання. Залізничне виробництво є одним з найприбутковіших бізнесів групи, а також важливим для всієї Великої Британії, оскільки вона є основним постачальником для Network Rail.

Деякі учасники ринку готуються до того, що Jingye, китайський власник British Steel, піде з компанії. Керівники British Steel і місцеві політики відвідують Китай для переговорів з Jingye, повідомляють джерела.

Представник British Steel відмовився коментувати “гіпотетичні припущення”. “Ми ведемо постійні дискусії з урядом щодо наших планів декарбонізації та майбутньої діяльності нашого британського бізнесу. Хоча прогрес триває, жодних остаточних рішень не прийнято”, – сказав представник компанії. Рішення щодо BF може бути прийняте протягом наступних кількох тижнів, і обидва заводи можуть бути закриті до Різдва, припускають джерела.

Виступаючи в парламенті на початку цього тижня, міністр у справах бізнесу Джонатан Рейнольдс заявив, що він “сильно обмежений” у своїх можливостях щодо British Steel і працює в більш короткому часовому проміжку, ніж попередня адміністрація.

Новини

17 Вересня 2024

ФДМУ продовжив прийом заявок на участь в аукціоні з приватизації Білгород-Дністровського

Україна може розпочати експорт біометану в Європу

Туреччина збільшила імпорт залізної руди на 58%

Китай за 8 місяців 2024 року експортував в Україну товарів на $8,9 млрд

Україна відвантажила до Болгарії, Туреччини та Єгипту 1,31 млн тонн напівфабрикатів

Тарифи на залізничні перевезення  руди та зерна мають бути різними – ФРТУ

Укрзалізниця хоче збільшити тарифи на перевезення будівельних матеріалів на 52%

Верховна Рада прийняла закон про підвищення податків

Більшість бізнесу очікує зростання – ЄБА

Економічне бронювання не вирішить проблему з дефіцитом кадрів – Риженков

Німеччина додатково виділяє Україні 100 млн євро для проходження зими

Британська металургія закликає пришвидшити впровадження аналога CBAM

Металургія Індії потребує $280 млрд інвестицій для декарбонізації

Нафтогаз розраховує пройти зиму за рахунок українського газу

ЄС готується надати Україні 40 млрд євро кредиту до кінця року без участі США

Імпорт холоднокатаних рулонів у США зріс на 60,2%

ВСІ НОВИНИ ⇢