British Steel збільшила збитки у вісім разів

Економіка Металургія Новини
British Steel збільшила збитки у вісім разів

Металургійна компанія British Steel, що належить китайській Jingye, оголосила про збільшення збитків до оподаткування у 2022 році у вісім разів – до £408,4 млн за обороту в £1,7 млрд. Про це повідомляє Financial Times.

У 2021 році збитки компанії становили £49,5 млн при обороті в £1,5 млрд.

Остання звітність British Steel включає витрати на знецінення у розмірі £202,9 млн, що, як зазначається, відображає погіршення перспектив доменного виробництва в Сканторпі.

Раніше компанія попереджала, що втрачає понад £1 млн на день. Наразі наголошується, що збитки продовжилися у 2023 і 2024 роках. Якщо цей процес триватиме, виробнику сталі знадобиться подальша фінансова підтримка від китайської материнської компанії. Згідно із поданою звітністю, Jingye вклала £100 млн капіталу в британський бізнес у жовтні минулого року.

Наразі другий за величиною виробник сталі у Великій Британії намагається укласти угоду державну підтримку свого екологічного переходу з боку уряду. British Steel є ключовим постачальником британських залізниць. Компанія розглядала можливість імпорту напівфабрикатів з-за кордону для продовження постачань продукції клієнтам, поки будуються електродугові печі, що може зайняти три роки. Однак такий крок потребуватиме схвалення з боку залізничної адміністрації для дотримання відповідних стандартів безпеки, і швидше за все, буде відхилений урядом.

У British Steel заявили, що обговорення щодо потенційної державної підтримки програми декарбонізації компанії та майбутньої діяльності металургійного заводу у Сканторпі тривають.

«Хоча ми інвестували понад £1 млрд у підтримку наших застарілих доменних печей, це не є фінансово або екологічно стійким у довгостроковій перспективі», – йдеться в повідомленні.

Уряд Великої Британії веде тривалі переговори з компанією щодо державної допомоги, і прагне укласти угоду, подібну до домовленості з Tata Steel. Одне із джерел повідомляє: уряд очікує, що Jingye оголосить про закриття двох доменних печей у Сканторпі вже у вересні, що потенційно поставить під загрозу більш ніж половину з 4,5 тис. працівників підприємства.

Новини

British Steel збільшила збитки у вісім разів

У Європі відкрився перший літієвий завод

Купівельна спроможність українців впаде на 20% після підвищення податків

Підприємства видобувної галузі вимагають провести міжнародний аудит Укрзалізниці

Вантажні тарифи Укрзалізниці можна скоротити на 15-20% – Каленков

ЄС виділить додаткові 160 млн євро Україні для підтримки енергобезпеки

Проєкт постачання польської електрики в Україну заморожено

Українські підприємства експортували цинку на $201 тис.

В ООН кажуть, що взимку в Україні світла може не бути до 18 годин на добу

Металургійні компанії України збільшили експорт плоского прокату на 78,4%

Порти окупованого Криму обробили близько 2 млн тонн вантажів в минулому році

Запоріжсталь планує зберегти стабільність поставок плоского прокату у вересні

Фонд декарбонізації зібрав 380 млн грн і приймає заявки на фінансування енергоефективних проєктів

Українська ГТС здатна посилити сполученість між газовими ринками Європи

Україна увійде в зиму з очікуваним дефіцитом генерації 4 ГВт

Україна за 8 місяців збільшила імпорт алюмінію на 20%

ВСІ НОВИНИ ⇢