Тайвань скорочує імпорт металобрухту

Металургія Новини
Тайвань скорочує імпорт металобрухту

У серпні імпорт брухту чорних металів до Тайваню склав 215 245 тонн, що на 6,2% менше в річному обчисленні і на 1,8% менше в місячному обчисленні, повідомляє Argus.

Зниження обсягів імпорту відбулося через те, що покупці уникали японського брухту через падіння цін на контейнерний брухт із західного узбережжя США. Слабкий внутрішній попит на сталь на Тайвані і дешеві пропозиції заготовки з Китаю змусили покупців обмежити імпорт брухту чорних металів.

Імпорт із західного узбережжя США збільшився на 10,2% в річному обчисленні і на 5,3% в місячному, оскільки покупці скористалися падінням цін і шукали більше контейнерного брухту з США. У серпні на США припало 47,7% від загального обсягу імпорту брухту чорних металів на Тайвань.

Ціна контейнерного брухту HMS 1/2 80:20 із західного узбережжя США досягла максимуму в $345/т на початку серпня, але впала до $325/т до 30 серпня.

Імпорт брухту з Японії впав на 67,5% порівняно з попереднім роком до 22 502 т у серпні. Зниження відбулося через різке зростання курсу японської ієни, який 31 серпня сягнув 146,17 ієни за 1 долар США порівняно з 149,20 ієни за 1 долар США на початку місяця. Сильніша ієна означала, що покупцям довелося витратити більше доларів на торгівлю, оскільки угоди зазвичай закриваються в доларах.

Зменшення обсягів імпортованого брухту відображає слабкі фундаментальні показники виробництва сталі та очікування тривалого спаду під час літнього сезонного затишшя з травня по вересень. Приплив дешевої заготовки з Китаю суттєво вплинув на попит на брухт у серпні. За даними торгових джерел, в середині серпня ціни на заготовку сягали $445-450/т cfr Тайвань. Імпорт брухту чорних металів може продовжити знижуватися в найближчі місяці, якщо внутрішній попит на сталь не продемонструє значних ознак поліпшення, кажуть торгові джерела. Деякі продавці оптимістично налаштовані щодо зростання цін і обсягів брухту в четвертому кварталі, оскільки уповільнення збору брухту і святкування кінця року зазвичай означають, що заводи намагатимуться поповнити запаси більшої кількості тонн до цього часу.

Новини

Енергоатом замовив захист АЕС від шахедів

Питання економічного бронювання досі дискутується – Марченко

Металурги Франції збільшили виробництво сталі на 50% 

Зняття обмежень на покупку житла у КНР надало потужної підтримки цінам на руду

На онлайн-аукціоні продано бурштину на понад 30 млн грн

Тайвань скорочує імпорт металобрухту

Промвиробництво в Україні в червні 2024 року знизилося на 0,3%

Вантажоперевезення в Україні збільшились на 18% у першому півріччі 2024 року

Данія інвестує понад $628 млн у оборонну промисловість України 

27 Вересня 2024

Американська донька Liberty Steel скорочує виробництво до кінця жовтня

Польське ЕКА вперше застрахувало виробничий комплекс в Україні

В ВР не виключають можливості підвищення ПДВ у майбутньому

Франція і Німеччина проти плану Єврокомісії щодо кредиту для України на 35 млрд  

За період великої війни кількість індустриальних парків зросла понад удвічі

Інтерпайп залишається великим експортером продукції із високою доданою вартістю

Європейська організація морських портів закликала звільнити від податків берегові джерела живлення

ВСІ НОВИНИ ⇢