Дубина не витримав тиску

Точка зору

Керівник Національної акціонерної кампанії «Нафтогаз Україна» Олег Дубина після серцевого нападу в четвер наразі перебуває в реанімації. Як стверджують лікарі, його життю нічого не загрожує. Але поки що не відомо, коли глава НАКу зможе вийти на роботу.

Тривожну звістку про стан здоров’я пана Дубини повідомила у вечірньому телеефірі п’ятниці Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко. За словами керівника прес–служби «Нафтогазу» Валентина Землянського, Олег Дубина був госпіталізований наприкінці минулого робочого тижня у передінфарктному стані. «Йому ввели через пахову артерію спеціальний зонд, який дійшов до судин серця і розтиснув спазмовану артерію, що не давала крові нормально циркулювати, — пояснює Валентин Землянський, — Завдяки вчасно наданій допомозі Олег Вікторович почувається добре, йде на поправку». Речник «Нафтогазу» також зазначив, що лікарі найближчим часом дозволять Олегу Дубині прогулянки, незважаючи на те, що після інфаркту хворий зазвичай повинен дотримуватися лежачого режиму протягом двох–трьох тижнів. Поки не відомо, як скоро керівник «Нафогазу» вийде на роботу. Процедура, яку пережив Олег Дубина, називається шунтуванням, і після такої пацієнт уже через добу має йти на поправку.

На думку лікарів, причина серцевого нападу в Дубини — не що інше як нервові та психологічні перенавантаження. Юлія Тимошенко визнає, що Олег Дубина під час українсько–російського газового конфлікту отримував величезні стреси. «Під час переговорів по газу він просто розривався між двома поручителями — Президентом та головою уряду, — говорить Тимошенко. — Йому (Дубині. — Авт.) було важко».

На думку політолога Костянтина Бондаренка, Олег Дубина «розривався між двома «панами». До того ж, свідчить експерт, керівник «Нафтогазу» — людина, яка звикла дуже чітко виконувати доручення.

Новини

17 Квітня 2024

Rio Tinto за підсумками першого кварталу скоротила відвантаження залізної руди

Промвиробництво в ЄС скоротилося на 5,4%

Україна у лютому посіла друге місце за обсягами експорту катанки до США

Газопроводи між Німеччиною та Францією транспортуватимуть водень

Ferrexpo планує збудувати нову сонячну електростанцію

В Україні зросла частка імпортних будівельних матеріалів – дослідження

Споживання цементу в Україні минулого року збільшилося на 17% – Укрцемент

Виробництво сталі у Бразилії за підсумками березня зросло

Україна припинила експорт марганцевих руд

Запоріжсталь за 2 роки спрямувала на підтримку виробництва 1,2 млрд грн 

МВФ прогнозує Україні курс 54 грн/дол

З початку квітня Україна експортувала 3,5 млн тонн морськими шляхами

Росія продовжує нарощувати морський експорт нафти

Україна скоротила експорт титановмісних руд на 44%

Для відбудови Україна потребує залучення американських інвестицій – Шмигаль 

Україна вироблятиме компоненти малих модульних реакторів

ВСІ НОВИНИ ⇢